Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire van szüksége egy 2...

Mire van szüksége egy 2 hónapos kutyusnak?

Figyelt kérdés

Holnap új gazdija leszek egy 8 hetes husky-nak. Ma be szeretnék vásárolni. Milyen dolgokat vegyek? És milyen ételt?

Bármiféle tanácsot szivesen várok. Még nem volt kutyám, szükségem lesz a hozzászólásokra. Köszönöm előre

2010. jún. 28. 14:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Fúúú, ez nagyon szupi! Imádom akiskutyákat! sok örömet okoznak, DE UYGANANNYI GONDOT IS!!! szóval kösd fel a gatyádat! Én miket vennék? Háát a legfontosabb a kaja. Kutyatáp, a boltban ugyis ajánlanak majd, hogy melyik alegjobb neki... táalakat, enni, inni. Szerintem minél hamarabb vegyél neki, pl nyakörvet, és pórázt. azt most kell megszoknia. Én vennék még neki valami játékot, amihez majd később is ragaszkodni fog, pl valami labdát(de ne kicsit, mert később lenyeli...) Nagyjából azt hiszem leírtam mindent.... Majd aztán kialakul minden! Jó kutyázást! JA! és nyakörvre még lehet venni iylen kis valamit, amibe bele tudod írni a nevét, meg a címeteket, telszámot ha 1szer véletlenül meglógna valahogyan!
2010. jún. 28. 14:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Fekhely, etető és itató tál, néhány játék. Póráz és nyakörv ráér később is, mivel most még nem lehet sétáltatni ez nem életbevágó dolog. Tápot olyat vegyél amit a tenyésztője is adott neki. Fiatalkorban fontos a minőségi táp a kiskutya fejlődése érdekében. Ellenőrizd meg van e minden oltása és van e féreg hajtva, valamint én elvinném dokihoz is miután elhoztam.. Bár remélhetőleg tenyésztőtől veszed és ő mindent el fog magyarázni. Ha nem akkor előre készítsd a pénztárcádat a későbbi nagy eséllyel előforduló orvosi gondok kezelési költségére. Bocsánat hogy előre nyilatkozom, de sajnos itt sokan szaporítótól vesznek kutyát és nincsenek ennek a következményével tisztában. Ha veled szemben tévednék akkor elnézést.
2010. jún. 28. 14:53
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

ennivalós tál

innivalós tál

kutyabox

póráz

nyakörv

bolhairtó

laszti

kutyatáp

konzerv

fekvőhelyhez lepedő

fésű

és egy gondos gazdi:)

2010. jún. 28. 14:54
 4/9 anonim ***** válasza:
48%

vegyél neki:

- 2 tálat (egy víznek, egy kajának)

- kölyöknek való,jó minőségű tápot (kérdezd meg az eladót,biztos ajánl valamit)

- játékot (rágcsálható játék,labda stb.)

- fekhelyet

- nyakörvet és pórázt

- jutalomfalatokat (gondolom szeretnéd tanítgatni)

- fésűt vagy kefét- ami direkt rövid szőrűekre van

- kutyasampont

hirtelen ez jutott eszembe, ha még valami eszembe jut megírom

5/9 A kérdező kommentje:
:D köszönöm.
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Étel: vegyél olyat, amilyennel a tenéysztő etette. Ha ő prémium vay szuperprémium minőségűt adott neki, akkor érdemes megmaradni annál, ha nem , akkor (nem jó tenyésztő, de már mindegy) ilyet vegyél, nagytestű puppy jelzésűt, kezdd el belekeverni apránként a régi tápjába, növeld az új mennyiségét, és csökkentsd a régit.Konzervet ne adj neki, semmiképpen!

Tálak: olyat vegyél, aminek gumírozott az alja, hogy ne tolja el, hogy fém vagy műanyag, az mindegy. A műanyagot mondjuk esélyes, hogy megrágja amíg kicsi.

Nyakörv, póráz: ugyan az oltási program végéig nem viheted ki, de érdemes elkezdeni szoktatni a lakásban, vagy a kertben. A nyakörv legyen olyan, hogy ha a legkisebbre állítod, épp jó legyen neki. Nem érdemes drágát venni, mert úgyis kinövi. Textil legyen a nyakörv is, és a póráz is, és a póráz kb másfél méteres.

Fekhely: érdemes akkorát venni már most, amiben nagykorában elterülve, kinyúlva is el fog férni. Jó ha ezt nem cseréled, csak ha muszáj, mert megszokja a szagát, megszereti, és eleinte az újat biztosan nem fogja szeretni.

Játékok: olyasmik, amiket tud tépni, cibálni, kergetni, rágni. Ne hagyd előtte mindet, hanem felváltva add neki őket, hogy ne unja meg.

Szobatisztasághoz érdemes kutyapelenkát venni (nem rátenni kell, hanem leteríteni, és megtanítani, hogy arra végezze a dolgát.

Kutyás családban sosem árt, ha van otthon betadin, kullancskiszedő csipesz, kefe, stb.

Eleinte rengeteg kérdésed lesz, szobatisztasággal, rágással, meg mindennel kapcsolatban, szerezz be pár kutyás könyvet!

Neveléssel kapcsolatban ezeket ajánlom: *****

[link]

[link]

[link]

Tanítással kapcsolatban ezeket: [link]

www.scribd.com/doc/32636462/Kutyatrukk

Egészséggel kapcsolatban ez lehet nagyon hasznos: [link]

Ez pedig egy átfogó könyv, amiben kicsit mindenről van szó: [link]

Vidd el állatorvoshoz, nézzétek meg hogy áll az oltási program, és a féreghajtás, illetve mindenképpen kérj kullancs és bolhariasztó cseppet, mert amíg nincsenek meg az oltásai elviheti egy kullancsbetegség, és akkor nagyon szomorú lennél.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. jún. 28. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
annyit szeretnék hozzátenni még, hogy mindenképpen kérj a tulajdonosától (akár tenyésztő akár nem) egy darab rongyot amin rajta van az anyakutya szaga, vagy vigyél egy rongyot és dörzsöljétek át vele az anyakutyát és azt tedd a helyére mert az első napok nagyon megviselik a kutyust. bár nekem nem igazán volt gondom ezzel a boxer kutyánál,de neki volt egy társa. szerintem mindent leírtak az elöttem szólók, legalábbis más nem jut az eszembe nekem se. Jó kutyázást!
2010. jún. 28. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Miért nem szabad neki konzervet adni?
2010. jún. 28. 15:25
 9/9 anonim ***** válasza:
A jó minőségű konzerv annyiba kerül, hogy színhúst tudsz venni belőle, ami nyilván jobb, a rossz minőségű me g nagy%-ban víz, a maradék szója, és egyéb tökéletesen hasznosíthatlan dolgok, mintpl. húsipari maradék (köröm, csont, szőr, pata). aki konzervvel akar etetni, az olvassa el ezt: [link]
2010. jún. 28. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!