Állatbarátok! Ti, hogy nem betegedtek bele ebbe?
Kedves 5-ös:nem egészséges ember vagy, hanem önző, lelketlen.
Kérdező: engem is megvisel, de én amit csak lehet, megteszek értük.Sokat befogadtam, jó életük van.Sokat jó gazdához juttattam, volt amelyiket menhelyre vittem.Így nekem jobban elviselhető.
Lehetőségeimhez mérten próbálok segíteni, így valamivel nyugodtabb vagyok, hogy legalább tettem valamit.
Jelenleg is van a saját kutyámon túl egy kóborka nálam. Hónapok óta az utcán volt elvileg, de senki nem segített rajta. Egy fotót nem raktak ki róla Facebookra, hogy valaki fogadja be. Én két napja találkoztan vele kutyasltáltatás közben. Hazajött velünk, megetettem, de kitessékeltem az udvarról utána. Mondanom sem kell, a bűntudat mardosott belülről. Másnap kerestem, de nem találtam. Ma megint összefutottunk, úgy szaladt oda hozzánk, mint régi cimbijeihez. Hazahoztam, a régi kutyám szigetelt házában helyeztem el. Maradhat amíg nem találok neki gazdát, de megtartani nem tudom sajnos. Így, hogy próbálok segíteni (nem csak) rajta, így nem betegszem bele.
Ha nincs nálam ideiglenesen kutya, akkor menhelyen segítek, adományokat viszek.
Hobbi fotós vagyok, járok menhelyi kutyákat fotózni, hogy a honlapra normális, szép képeket tudjanak feltölteni, amik kicsit visszaadják a kutyák valódi bájait.
Így bűntudatom sem szokott lenni.
Azt senkitől nem lehet elvárni, hogy házi menhelyet nyisson és minden kutyát befogadjon, de ha lehetőségeihez mérten megpróbál segíteni, akár adománnyal, akár önkénteskedéssel vagy csak egy-egy Facebook poszt megosztásával, annak nem kell, bűntudata legyen.
Ez az én véleményem legalábbis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!