Mit jelent a kinti-benti kutya kifejezés?
Nem.
Ha kertes házban élsz, és a kutya ki-be járkálhat, akkor kinti-benti. Ha panel lakásban élsz ahol nincs kert, akkor benti kutya. Ha pedig kertes házban élsz de nem mehet be a kutya a házba akkor kinti kutya.
Nálam azt, hogy akkor jön-megy a lakás és a kert között, amikor akar (meg amikor itthon vagyok, és tudom biztosítani neki a ki-be járást).
Nyáron főleg kint tartózkodik, télen inkább bent.
Kint és bent is van kialakítva alvóhelye.
Szerintem a kinti-benti az, hogy a kutya kedve szerint van kinn és benn is. Vagy egy adott napszakban kint, máskor bent van a HÁZBAN és nem pl a fáskamrában vagy a garázsban.
A te kutyád úgy döntött, hogy ő benti kutya akar lenni. :-)
Én kinti-bentinek gondolom a kutyámat. Többnyire ő ott akar lenni, ahol én vagyok, én pedig nem akadályozom meg ebben :)
Ha kinn vagyok a kertben, kinn van velem, ha bemegyek, bejön ő is.
Két kivétel van: ha nem vagyok otthon, és ő nem jön velem, akkor kinn van, és éjszaka is kinn van, télen is, bár nekem nem lenne ellenemre, hogy benn legyen, de ő kinn akar lenni. Tavasztól őszig a házam ajtaja nyitva van, de ő akkor is inkább kinn van éjjel. Szerintem ez egy ösztön benne, hogy éjjel őriznie kell a portát.
Kuvasz amúgy.
Szerintem a kinti-benti lényege az, hol a kutya hol kinn van, hol benn, ahogy ő akarja. Vagyis nincs eltiltva se a kerttől, se a háztól. Szerintem ez a legjobb egy kutyának, még ha úgynevezett "kinti fajta" is (kuvaszt is annak tartják amúgy, ő mégis szeret velem lenni, és ettől egy cseppet sem lett rosszabb házőrző).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!