Van olyan kutyás oldal vagy újság, akik hajlandóak bizonyítékok alapján nyilvánosságra hozni, hogy Magyarország egyik ismert tenyésztője valójában egy szaporító?
Várjuk majd a fejleményeket!
Mikorra van kitűzve a tárgyalás?
Semmire, nyilván kamu. Az igaz, hogy sok nagy neves tenyésztő koszorúik és eredményeik ellenére egy kezdő szintjét lépi csak éppen túl, de ez a rendszer hibája, mert ma a kiállítási érdek van szem előtt és szinte csak arra építenek. Van törzskönyves szukád, tenyészszemléd, kennelneved, a kötelező orvosi vizsgálat, engedélyt kérsz a Meoesztől a fedezésre a megjelölt ugyanilyen eljáráson átesett kannal, betartod az állatvédelmi törvényt és ennyi. Ha ezek adottak akkor te rendelhetsz hatvan ügyészt is magadhoz semmire nem fognak menni vele, a lejáratókampánnyal meg csak rágalmazásért, becsületsértését fognak feljelenteni és azt bizony meg is nyerik.
Nekem sokkal gyanúsabb inkább az, hogy a kérdező is azok közé tartozik aki abban a hitben él a Facebook csoportokból egymást kiokosítva, hogy a kutyatenyésztők valami Istenek és a csoda oltárán alkotják meg a kölyköket a legtökéletesebb körülmények között és mikor szembesül vele, hogy a kutyatenyésztés baromira nem ilyen és 20-ból 1 tenyésztő ilyen csak a többi sima emberi lény mint akárki más, akkor elkezd puffogni, vagdalózni meg egy világ dől össze benne.
Mikor én elkezdtem tenyészteni én is rácsodálkoztam sok mindenre, hogy hogyan működnek a dolgok, de aztán rájöttem pláne mikor külföldi tenyésztőkkel is elkezdtem kapcsolatba lépni és láttam náluk hogyan mennek a dolgok, hogy ez csak kisebb részt a tenyésztés elcsúszása a normálistól, nagyobbrészt az emberek gondolatai akiknek fingja sincs róla hogyan megy a kutyatenyésztés és én is ebben a hitben éltem eleinte, csak épp fals volt. Tele van ilyenekkel a Facebook, a kutyás blogok, de itt a Gyakori is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!