Ma vettük észre, hogy tüzel a kutyánk, tegnap volt neki udvarlója, ha nem szeretnénk kis kutyát milyen lehetőségek vannak?
Most még nem tud semmit megnézni az orvos.
Legkorábban 4 hét múlva tudja kitapintani vagy ultrahanggal megnézni, hogy lett-e magzat benne.
Nem méhösszehúzót, hanem magzatelhajtót ad, ha szükséges. Illetve még akkor is nyugodtan el lehet végezni a műtétet.
Írd fel a naptáradba, hogy 4 hét múlva menjetek el az orvoshoz.
Egyet értek, kérdezze az álatorvosát.
Mondjuk abban a kérdésben ,hogy ki mihez ért a véleményed nem biztos, hogy mérvadó:)
a kutyust mindenképp el kellene zárni. mondjuk a házba, hogy ha nem történt baj, akkor ne is történjen. ha csak most kezdett el tüzelni, akkor nincs baj, mert a tüzelést követő 5-6 napban nem hagyja magát. ha azonban ez az idő már eltelt és akkor találkoztak akkor már nagyobb a baj. mindenképp vidd el dokihoz és kérdezd meg mi a teendő. ő tudni fogja mi a legjobb megoldás.
(off: egyébként a későbbiekben, ha nem tudtok rá annyira vigyázni tényleg ajánlatos a végleges műtét. mind a kutya mind a pénztárcátok miatt.)
Ha ma vettétek észre, hogy tüzel a kutya (gondolom vérzik) akkor ebből az udvarlásból még nem lesz kiskutya...majd a 7-8. naptól kezdve figyelj rá, amikor kezd elmúlni a vérzés. Én olyankor el sem engedtem a pórázról, és nagyon figyeltem rá. Azt mondtam, hogy hülyeség az, hogy egy szempillantás alatt meglehet a "baj", aztán mikor egyszer annyi idő alatt, amíg elővettem a telefonomat az övtáskámból, ott termett egy kutya, és már az én kutyámat karolta át, hát azt hittem, hogy a guta megüt. Szerencsére nem lett semmi belőle, valószínűleg azért rövid volt ez az idő (azonnal lelöktem a kutyámról)
De mikor a következő tüzelése után álvemhes lett, és hetekig küzdöttünk, mert sírt, és a játékait próbálta szoptatni (miközben tényleg jött tej a cicijéből) hát akkor nagyon sajnáltam őt, és eldöntöttem, hogy ivartalaníttatom. Lassan egy éve élünk boldogan, tüzelés nélkül, és a kutyám azóta sokkal kiegyensúlyozottabb.
A műtét nem felesleges, jót teszel vele a kutyádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!