Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartásról ötletek, tippek?

Kutyatartásról ötletek, tippek?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tudom már volt ezer kérdés erről előre is bocsánat, sokat elis olvastam, utánna olvastam de érdekelne a véleményetek is. Szóval barátnőmmel szeretnénk egy kutyát, kissebb méretű yorkshire esetleg máltai. Kisebb családi (sorház)-ban élünk 60-65m2. Én már dolgozom barátnőm sulizik még. Én irodai munkát végzek vagyis van egy cégünk ezért a munkaidőm nem hosszú (Naponta 4-5 óra kb) barátnőm ugye suliidő (7 óra általában). Ennyit kéne kibírnia itthon egyedül. Kiskutyaként vennénk max pár hónapos és gondolom az elején sok törődés kell és betanítani a szobatisztaságra. Ez kb mennyi időt venne igénybe? Pár hét esetleg pár hónap egy kölyök kutya számára? A sétáltatás naponta 3x megfelelne? Azaz reggel 7-8 óra körül, délután 3 óra körül és este 8 óra körül? Esetleg ha tudtok belinkelni olyan kérdéseket vagy cikkeket amiből tudnék többet a témáról azt megköszönném. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok és Boldog új évet!!!

2018. dec. 23. 16:04
 1/4 anonim válasza:
75%
Elsőre azt tisztázzátok, hogy mi lesz a kutyával, ha szétmentek!
2018. dec. 23. 16:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs udvar, akkor eleinte 2-3 óránként célszerű levinni pisilni és kint agyondicsérni, ha elvégzi a dolgát, plusz utána egy rövid 5 perces kör a ház körül, így elkerülhető az, hogy büntetésként értelmezze azt, hogy pisi után rögtön mentek vissza a lakásba. Ha bent végezné el a dolgát, akkor gond nélkül fel kell törölni és nem foglalkozni vele (nem kell leszidni, nem kell zsörtölődni miatta), különben rájöhet, hogy ezzel kellemetlenséget tud okozni nektek és akkor már szándékosan fogja csinálni. A kutyapelenkát pedig kerüljétek el, mert rá fog szokni! Nagyjából ez a három alap dolog van, amit a szobatisztaságra szoktatásról tudni kell.

Különben az elsőnek igaza van abban, hogy itt a fő kérdés inkább az, hogy mennyire lesztek együtt évek múltán is. Egyáltalán stabil, sok éves kapcsolatról beszélünk?

2018. dec. 23. 16:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Második köszönöm a válaszod, de azért ez a hozzáálás hogy "Meddig leszünk együtt" kicsit durva volt már elnézést. 3 éve vagyunk együtt nemmondom hogy nincsenek viták melyik kapcsolatban nincsenek de eddig hálaégnek mindig megtudtuk beszélni. Ennyi erővel ne is házasodjanak össze az emberek mert ígyis úgyis 50%-a szakít ha nem több, csak mondom tényleg semmi belekötés senkibe. Azért köszönöm a választ.
2018. dec. 23. 17:50
 4/4 A kérdező kommentje:
Ha pedig arra gondoltatok hogy most jöttünk össze pár hete és egyből egy kutya akkor lehet én fogalmaztam rosszul.
2018. dec. 23. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!