Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Haza vittem egy 10 hetes...

Haza vittem egy 10 hetes kutyust, de a yorkim nem kedveli. Ötletek?

Figyelt kérdés

Most költöztünk kertes házba vidéken de a városban dolgozunk. A Yorki 4 éves agyon kényeztetett hejszegnő... De nem akartuk, hogy egyedül legyen sokat. Szóval, tegnap hazavittem egy kis tacsit. Az ugrál, örül szaladgál, de a Yorkim behúzott farokkal menekül előle, ha úgy van, megmorogja, megugatja, amiért jár a tockos. A Tacsi barátkozna, de a yorki nem. Ilyenkor van esély arra, hogy legalabb haverok legyenek? Sose voltam ilyen szituban..

Köszönöm a válaszokat!

2018. aug. 15. 08:47
 1/7 anonim ***** válasza:
6%

Persze, azt nem szabad engedni, hogy durván összeverekedjenek, a többit elintézik egymás mellett. Nálunk anya-lánya amstaff páros van. Néha voltak durva összecsapások, de alapvetően szeretik egymást, össze vannak nőve.

Bár ugye ezek a komplexusos kiskutyák, ha túl vannak kényeztetve nagyon rossz jelleműek lesznek, de bármelyik kutya nevelhető

2018. aug. 15. 09:04
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem is yorkim van,8 éves,fiú.A tacsinak mi a neme ? Megváltozott a felállás,ami nem tetszik a yorkinak.Nálam pont ellenkezője van,akár fiú akár lány kutya a másik,mindig játszana másokkal,nem akar leszállni róluk,csak ezt nem igazán csípik a kutyák :) Végül is egy idegen lény érkezett hozzátok,nem tetszik neki.Az enyém ezt macskával csinálta,érdekes módon egy idő után haverok lettek,ahogy eltelt egy hét.Tockost nem adnék neki,erős hangnemben mondanám hogy nem.Féltékeny,de össze fognak szokni ha olyan a kutyád,kell egy kis idő.
2018. aug. 15. 09:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Eleinte az én "eredeti" kutyám sem kedvelte az újoncot, de aztán összeszoktak. Ha nem verekszenek nagyon, akkor nincs baj.

Egyébként a kölyköket a legtöbb felnőtt kutya nem bírja. Túl bohókásk, állandóan játszanának, esetleg ugrálnak a nagyobbra/rágcsálják a fülét.

Vagy pár héten belül összeszoknak, vagy majd akkor, amikor a tacskó megnő egy kicsit.

2018. aug. 15. 10:18
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Miért jár a tockos? Mert a kicsi erőszakos, és a yorki jelez hogy sok vagy?

Akkor járjon a tockos ha a torkánál fogva cibálja.

2018. aug. 15. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy értelmes, felelős ember nem a kutyájának veszi a második kutyát, hanem magának. Akkor, amikor úgy érzi, hogy ilyen-olyan okból szüksége van rá, vagy amikor már ideális a kiskutya érkezése. Merthogy 2 kutya kétszer annyi idő. Azt remélem tudod (ennyi ésszel is), hogy a kicsit külön kell vinni sétálni, lefárasztani, nevelni, tanítani, mindent.

Másrészt egy értelmes, felelős ember akkor viszi haza a második kutyát, ha az első már jól nevelt, jól szocializált. És akkor nincs ilyen baj. Mert így csak két félre nevelt, rosszul szocializált kutyád lesz.

2018. aug. 15. 15:09
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolsó: a hangnemet ha nem haragszol, kikérném magamnak. Nyilván külön lesznek sétáltatva. Az idő miatt ne aggodj mert a yorkit munka előtt/után futtatjuk, amúgy a kertben van. ( Ha már ilyen gyökérnek nézel, csak hogy ne legyen alapod belém állni, igen, a kerítés szökésbiztos. )

A Yorki amúgy jol van szocializálva. El van más kutyákkal, ezt a reakciót nem vártuk.

A tockos nem az, hogy hülyére verjük a kutyát. Meglegyintjük. Nyilván a szóbeli figyelmeztetés után. Ha viselkedik, jár a jutalomfalat. Mind a kettőnek.

A többieknek nagyon köszönöm, ma már el tudtak egymás mellett aludni, csak ha a tacsira rájön a játszhatnék, akkor letámadja a yorkit. :)

2018. aug. 16. 07:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne kapjon tockost. Jelez a yorkie, hogy nem szeretné, hogy a közelébe menjen. Ezt a kiskutyának meg kell tanulnia, mert a későbbi életében is találkozhat ilyen kutyával, aki így jelez neki, hogy hé haver, ne gyere közelebb. Ez természetes reakció, te se engednéd, hogy az utcáról egy ember belemásszon a képedbe. :D

Én is hoztam haza kölyköt a felnőtt kutyámhoz. Egy teljes hónapig mosolyszünet volt, nem viselte el, ha a kicsi odament hozzá. Morgott, ugatott, menekült tőle. Totál kétségbe estünk, hogy hogy fogunk így élni... Aztán egyszer csak teljes random megtört a jég, és a nagy elkezdett vele játszani. Azóta levakarhatatlanok egymásról, ha nem látják egymást már sírás van, nyüszítés, és összeomlik a világ. :D

Hagyd a yorkiet, majd megfogja szokni. Adj neki még időt, ez neki új helyzet, nem érti mit keres ott a tacsi.

2018. aug. 16. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!