Kistestűek.
yorki,tacskó,bichonok,uszkár.
Kolléganőmnek a szálkásszőrű tacskói 17-19 évesen mentek el.
Ismertem 18 éves uszkárt.
Nekem Bichon Frise-m volt nyáron kellett búcsút vennem tőle 16,5 évet élt.
Yorkikból is ismertem 17-18 éveseket
A kistestű legritkábbak és a keverékek.
Nekem most német juhászom van. Hiába vettem tenyésztőtől, nem küllem vonalas kennelből, 5 féle szűréssel, 6 évesen havi 50 ezreket költök el,mert allergiás, gyenge immunrendszere van stb. Ha tudtam volna hogy maximális odafigyeléssel és gondoskodással is ilyen lesz, fáraókutyát vettem volna (a kettő között hezitáltam mikor német juhászt vettem)
Előtte az amstaffom 16 évesen, a berni pásztorom 14 évesen ment el.
Átlagban a keverékek nem élnek sokáig, egyik méretben sem...
Vannak valóban kiemelmedően hosszúéletűek köztük, de az nem az átlag.
Átlagosan a keverékek között a legmagasabb a daganatos betegségek kialakulásának esélye...
A pulik szerintem sokáig élnek általában.
Azért magas a keverékeknél mindenféle betegség esélye, mert egyáltalán nimcsenek szűrve semmire.
A fajtatiszta kutyák pedig vannak, sok-sok generációra visszamenőleg.
A kis és közepes testű kutyafajták élnek a legtovább. 14-18 évet.
Teljesen mindegy, hogy keverés vagy fajtiszta. Ez főleg méret és genetika függő. A nagytestű kutyák ízületei jobban vannak terhelve ahogyan a szerveik is így az életük is rövidebb, sokuk még alapvetően elélne, de az ízületeik annyira kikopnak, hogy nem tudnak mozogni.
A ginant testűekre az hatványozottabban igaz. Minél nagyobb méretű és testtömegű egy kutya annál rövidebb az élettartama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!