A kutyára ( magyar vizsla) milyen veszéllyel van a sok szúnyogcsípés? Rengeteg a szúnyog, hogyan lehetne a házától éjjelre távol tartani a a vérszívókat?
Az enyémeken Advantix van, messze elkerülik őket a szúnyogok. Csak engem csípnek.
Annyi baja lehet, hogy kivakarja, a sebre meg jönnek a legyek.
Volt egy tacskóm, allergiás volt a szúnyogcsípésre.
Hólyagok lettek a csípésekből, kihullott a szőre e a hólyag helyén.Akkor még nem volt spot-on, injekciót kapott szúnyogriasztás céljából.
A miénken Scalibor van, nagyon hatásos a szúnyog ellen is nem beszélve a sok kullancsról.
"A Scalibor® gyógyszeres nyakörv megbízható és tartós védelmet nyújt kutyájának kullancsok és szúnyogok ellen."
Az én kutyámon is Scalibor van, de szúnyog ellen sajnos nem használ. Direkt vettem ezt, mert a Duna mellett lakunk, hát nekünk nem jött be.
A szúnyog szívférgességet terjeszthet, de csak a forrós ÉS párás országokban (pl. Texas), Magyarországon nem jellemző.
A másik, ami inkább veszélyt okoz, a bőrférgesség. A magyarországi kutyák közel 20%-a bőrférges.
Megelőzés: olyan spot on vagy nyakörv, ami szúnyog ellen is jó.
A bőrférget meg időnként le kell tesztelni (1 vércsepp megy a gyorstesztbe), gyógyszerrel jól kezelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!