Miért húz a kutyám pórázon, de csak akkor, ha a másik is ott van?
Van 2 kutyám. Az idősebb gyönyörűen sétál pórázon, póráz nélkül, fegyelmezett kutya. Nemrég került hozzánk egy kamasz kutya, örökbefogadott, a gazdái adták le, mert szétszedte a kertet. Előtte nem volt sétáltatva. Na most próbáljuk a visszafordulásos módszert. Egy pár méterig jól sétál, aztán megint húz. Ezt gyakoroltuk tegnap előtt is. A kutyákat mindig együtt visszük sétálni, mert nem vagyunk időmilliomosok. Mikor ezt gyakoroltuk, akkor tesóm mondta, hogy akkor ő megy egy kört tömb körül, úgysem jutunk sokáig :D Na most, tudni kell, hogy ezalatt a pár hét alatt is már baromi jól összeszoktak a kutyák, a házon, kerten belül is együtt mennek mindenhova, együtt alszanak stb.
Amikor elindultak tesómék, akkor az új kutyánk, akart volna utánuk menni, nyilván maradtunk. Amikor már a sarkon is bekanyarodtak, és elindultunk, akkor utána tök normálisan sétált laza pórázon, úgy, ahogy a "nagykönyvben meg van írva". Bár látszott rajta, hogy a másik kutya nélkül elbizonytalanodott,
mindig hátrafelé nézelődött, ment volna utánuk. Amikor együtt mentünk tovább, akkor megint húzott...
Valakinek van erre valamilyen bevált módszere? Vagy bármilyen ötlete?
Talán egy pozíció váltás segíthet. Ez alatt azt értem, hogy ha mondjuk eddig egymással egyvonalban sétáltattátok a két kutyát, akkor próbáljátok meg úgyis, hogy a fiatalabbat valamennyivel az idősebb mögött, vagy előtt vezetitek.
(Nálunk 3 kutya van, a legidősebb csak akkor húz, ha valaki előtte sétál, de ha ő megy legelől akkor gyönyörűen tud menni. A legfiatalabb pedig mivel nagyon ragaszkodik a középső kutyámhoz, így folyton a sarkában megy, ha együtt sétáltatom őket. Egyedül persze ő is remekül, húzás nélkül sétál. A harmadik, középső kutyám pedig nem szokott húzni egyáltalán.)
"Ezért húz, mert nem akarja, hogy a fiatalabb elébe lépjen." - A fiatalabb húz, nem az idősebb.
Kérdező, nem csak sétáltatva, de nevelve sem volt ez a kamasz kölyök, főleg, ha azzal az indokkal adták le, hogy szétszedte a lakást...
Mivel sétáltatjátok? Hám, nyakörv, ezek milyenek? Milyen a póráz? Milyen kutya az idősebb, milyen a fiatalabb (fajta, méret)?
Fu, jól elfeledkeztem erről a kérdésemről :D de köszönöm a válaszokat :)
Utolsó válaszoló:
Általában nyakörvvel. Fojtóval próbálkoztunk, de csak azért nem húzott(annyira), mert teljesen fent volt a fojtó a nyakánál, és gyakorlatilag a légcsövét fojtogatja, hogy húz. Nemrég a haltival kezdtünk próbálkozni, azzal sem húz teljes erőből, de az lenne a cél, hogy laza pórázon közlekedjen. Sima nyakörvvel húz. Nemrég egy felvezető pórázt rendeltem, Ceaser sorozatából láttam, hátha segítene (jó, nyilván az sem csodaszer).
A póráz sima bőr/szövetpóráz.
Az idősebb egy közepes méretű keverék a fiatalabb egy vizsla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!