Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaukázusi juhászkutya "elso"...

Kaukázusi juhászkutya "elso" kutyának?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Még régen, 4-5 éve volt egy családi kutyusunk,akit nevelgettem, de 13-4éves voltam. Most hozhatok családi házhoz egy kutyust.a kaukázusi jó választás? Gyorsan tanul? Napi 4-5 orát tudok munka mellett foglalkozni vele, de mindig lenne itthon vele valaki.

2018. dec. 19. 08:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Miért pont kaut szeretnél? Mi a terved vele?

Azt érdemes tudni, hogy egyrészt nagy területre van szüksége, amin szabadon bejárhat. Másrészt, elsősorban vagyonvédelemre, területőrzésre való. Fajtájából adódóan elég önálló jelleműek, soha nem lesz olyan (de nem is kell olyannak lennie), mint pl. egy német juhász vagy más hasonló típusú munkakutya. Következetes, de soha nem durva bánásmódot igényel, és nagyon megbízható kerítést.

2018. dec. 19. 08:33
 2/12 A kérdező kommentje:

Nagy területe lenne, 1000m2. A kerites megbízható :D

Hát azért, mert nagyon szép kutyák, tekintélyt parancsolóak.

2018. dec. 19. 09:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Ez igaz gyonyoru allat en is nezegettem regebben de en nem tudnek neki megfelelo teruletet biztositani. Szerintem siman jo ha 4-5 orat tudsz vele torodni. Bar gondolom kolyok kutyust vinnel a hazhoz azt ugy neveled es tanitod ahogy akarod nem kell pont vagyonvedelem miatt.
2018. dec. 19. 09:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Hat igen, itthon élek, es itt mindig lenne valaki itthon vele. Nagy kertje is lenne mint irtam. Es kolykot hoznek, igen :)
2018. dec. 19. 09:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy fèl èves kau kölyköm van. Könnyen tanul, de azèrt makacs. Következetesen kell bánni vele, terület alap, plusz a sèta. Az èn kutyámmal az a baj, hogy nekem elsőre szótfogad, a család többi tagjának nem. Már most vèdi a területèt, idegeneket nem enged be. Szóval kemènyen kell fogni hogy a kèsőbbiekben se legyen baj.
2018. dec. 19. 11:54
 6/12 bollocks ***** válasza:
58%
Nem bántásból, de 1000m2 egy uszkárnak sem nagy terület, nemhogy egy kaunak.
2018. dec. 19. 12:17
 7/12 A kérdező kommentje:
Hát azért 1000m2+ séta elégnek kell lenni. Az elég nagy terület.
2018. dec. 19. 14:02
 8/12 anonim ***** válasza:
A kau domináns, kemény, nagyon magas agresszió szinttel rendelkező kutya! A nevelése piszok kemény! Mit kezdesz, ha nem enged ki a lakásból? Ha bevédi az ételét, fekhelyét? Ha visszafordul rád pl egy nyakörv felrakásnál? Ha neki megy más kutyáknak az utcán? Ha neki megy minden embernek, aki hozzátok vagy a házatok közelébe megy? És ezek csak standard gondok.
2018. dec. 19. 23:20
 9/12 A kérdező kommentje:
Akinek nincs bemutatva, annak menjen is neki..nyilvan azert nincs bemutatva, mert nem odavaló. Meg lenne neki tanitva, hogy én vsgyok a főnök.
2018. dec. 20. 07:07
 10/12 anonim ***** válasza:
Igen ezt meg kell tanulnia hogy nem ő a fönök, de ez azèrt nem olyan könnyű feladat. Makacs, ès önfejű.
2018. dec. 20. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!