Hova vihetem el, hogy terelhessen?
Sziasztok!
Van egy kis 6-hónapos sheltie kutyusom, aki borzasztóan aktív, szinte lefáraszthatatlan. Panel lakásban lakunk, de kutyabarát környéken és napi 4,akár 5x is lent vagyunk. Ebből 3x minimum 1 órát, 1-2x pedig minimum 30 percet. Futunk, játszik a haverjaival, rengeteget sétálunk, hétvégente kirándulunk, és rengeteget tanulunk. Lefáraszthatatlan, leginkább úgy veszem észre csak azért alszik, mert én alszom... :D
Viszont észrevettem hogy imádja terelgetni a kis bandáját, bár persze ez kutyákkal annyira nem érvényesül. Régebben a bicigliket, rollerező, korizó gyerekeket, terelgetett-kergetett de erről azonnal letiltottam...
Azóta csak kutyákat próbál terelni, de azon gondolkodtam, biztos jót tenne neki ha igazi birkákat is terelhetne.
Viszont fogalmam sincs hogy ennek mi a menete, és hogy hol lehet hobbiból, hétvégente, vagy kéthetente birkákat terelgetni, vagy egyáltalán lehet? Van olyan hely, ahol lehet ilyet?
Illetve ajánlanátok ezt?
Segítsetek kérlek!
Köszi!
Vasad - Herding training center
Bánk - Terelő kutyás központ
Sajnos nem sok helyen van terelési lehetőség. És még kevesebb helyen értenek a borderen kívüli egyéb fajtás tereléshez.
Akit tudok javasolni az Patkó Gabi Székesfehérváron és Szarvas Petra Porteleken.
Vecsésen és Győrben van.
De úgy tudom, a Google az ember legjobb barátja, szóval néz utána!
Sziasztok!
Na, dejó! Pedig pont beszéltem egy borderes ismerősömmel, hogy szerinte sheltie terelés nincsen sajnos, ahogy látta. De akkor mégis minden rendben, utána nézek ezeknek!
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, ki és miért pontozza le a Vasados válaszokat, én konkrétan még magyar vizslát is láttam ott terelni, ami abszolút nem terelő fajta, a gazdija csak mókából jár vele, mert szereti a birkákat. És igaz, nem két alkalom után, de csinál valami terelésre emlékeztetőt. :D
Amúgy Vasadon szokott lenni pl. terelő ösztönpróba is, brit pásztor fajtáknak is. A skót juhászomnak anyja, apja oda jár terelést gyakorolni, mi is voltunk már.
3. vagyok.
Örülök, hogy te mindent jobban tudsz nálam. (4.)
1. Ne a válaszokra válaszolj (tudom én is ezt teszem most, ez van :p)
2. Aussiem van, azaz a border collie rokona, de te azt se tudod, hogy milyen fajta/hogy néz ki
3. Miért nem?
________
Szóval. Győrben, nem tudom pontosan hol, de valahol van sheltie tereltetés, mert egyik ismerősöm kutyája tenyésztőket azt ajánlotta neki. A te kutyád tenyésztője nem ajánlott semmit? Kérdezz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!