Jártatok már úgy, hogy elszalad a kutyátok séta
közben?
Figyelt kérdés
Kivittem a szokásos szántóföldre, de hétköznap este nem szoktam elengedni, mert nem látok semmit(villogós nyakörve van). Most a hó miatt jó volt a látásviszony elengedtem, annyira megörült, hogy puskagolyóként kilőtt, és vágtatott keresztbe a szántóföldön. Csak a földúton szoktunk menni, illetve 10méteres körzetében. Futottam ahogy bírtam, és torkom szakadtából üvöltöttem, ez olyan 10-15 másodperc lehetett, már majdnem kifutott a látómezőből, amikor megfordult, és visszajött. Komolyan ennyi idő alatt minden végigfutott a fejembem, kb. sokkot kaptam. Azt tudni kell, hogy jól nevelt, behívható, szófogadó. Nem tudom meglátott valamit, vagy annyira örült, nem volt lefárasztva, minden esetre -10évvel öregebb lettem. :( Ő a mindenem, hogy engedjem így el többet(este többet soha)?
Lehetséges. Van itt olyan aki így "elvesztette" a kutyáját?
2018. dec. 18. 09:49
12/20 anonim válasza:
Kb. 1-2 hete olvastam facebookon egy posztot, ahol szabadon, séta közben lógott meg egy kutya, és keresi a gazdája (a poszt alapján nem először). Mivel most nem találom a posztot, ezért remélhetőleg megtalálták. De ez a kutya biztosan nem ment vissza a gazdájához séta közben, de lehet, nem volt behívható, nem tudni, erre nyilván nem tért ki a poszt.
2018. dec. 18. 10:21
13/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, nem nyugodtam meg. Vigyázzatok kedvenceitekre(is), mert nincs az a villogó, címtartó ami megvédené őket, és gyorsan megtörténhet a baj. "10sec alatt 100-on" egy ideig pórázon fog vegetálni, a tegnapi kis akciója után. :) Kellemes ünnepeket Nektek.
2018. dec. 18. 11:08
14/20 anonim válasza:
"nagyon megijesztett, mivel nem lát/hall"
Ez most komoly? Ha se nem lát, se nem hall, akkor hogy engeded el, hiszen akkor nem tudsz kommunikálni vele?
Nálam csak akkor fordult elő, hogy kutyám elfutott, ha megijedt valamitől, de annak konkrét oka volt. Az első ilyen esetem az első kölyökkutyámmal volt, aki szépen hazakocogott, pedig én is nagyon megijedtem, és azt hittem, még nem ismeri a hazautat, mert még alig egy párszor voltunk kint sétálni vele. Kb. 10 percbe tellett, mire utolértem, végig a hazafelé úton szaladt.
2018. dec. 18. 13:32
15/20 A kérdező kommentje:
Félreértettél. A kutyus egészséges, csak most "kikapcsolt".
2018. dec. 18. 15:24
16/20 anonim válasza:
Ja, értem, kicsit félreérthetően írtad le.
2018. dec. 18. 16:01
17/20 anonim válasza:
Nem, még sosem jártam így, egyik kutyámmal sem. Lehet látott valami macskát és a vadászösztön felülírta a "parancsot".
Én mondjuk annak ellenére, hogy minden körülmény között behívható, folyamatosan gyakorlok vele a mai napig is (8 éves), hogy véletlenül se "felejtse el". Ez az egyik legfontosabb dolog, mert nemcsak magát sodorhatja veszélybe, hanem pl.ha kifut az autóútra, akkor másokat is.
Nincs valami sípolós gumilabda amiért megőrül és ilyenkor visszaszalad?
2018. dec. 18. 16:16
18/20 anonim válasza:
Szerintem inkább ne engedd így el, mert baj érheti, pl. lelövi valami észlény vadász. Nem ez lenne az első eset.
2018. dec. 19. 02:57
19/20 anonim válasza:
Illetve, esetleg vehetsz hosszú pórázt, pl. 10 méterest láttam múltkor a fressnapfban. Így valamelyest tud futni egyet a kutya, de mégsem veszíted el séta közben.
2018. dec. 19. 02:58
20/20 A kérdező kommentje:
Minden játékot 2 perc alatt nulláz, kivéve egy strapalabdát, abból táraztunk be. Labdamán, de most hátra se nézett, nem hiszem, hogy segített volna, ha sípol. Lehet magától is visszajött volna, mint előttem lévők írták, hogy futott egy kört, de ezt inkább én egy figyelmeztetésnek veszem. Marad neki a póráz, nem bocsájtanám meg magamnak, ha történne valami.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!