Jártatok már úgy, hogy elszalad a kutyátok séta közben?
Első körben, mint aki mezőgazdasági terület tulajdonosa, remélem kértetek engedélyt a tulajtól és ő pedig tájékoztat titeket, hogy mikor mi van a szàntón.
Amúgy nem szokott elszaladni. Bár nekem egy spánielem van, aki iszonyatosan kéz alatt dolgozik séta közben is. (Max 3-5 méter messzire megy el)
Ha mégegyszer ilyen törtènne, akkor inkàbb ne fuss utàna, lassan menj és úgy szólj neki, esetleg a másik írányba fuss ha digyelni kezd rád. A futást könnyen hiheti játéknak.
Velünk egyszer volt ilyen:
Hegyekben túráztunk, mikor gondolt egyet, és megindult le a dzsumbujon át valamerre. Nem rohant, csak lekocogott, mi fent álltunk és ordítottunk utána. Végül ő is fogta magát, és visszajött. Sose fordult elő vele se hasonló, behívható kutya azóta is, mi se értjük, mit látott/hallott.
Illetve kétszer majdnem őzek után ment, de akkor időben rászóltam, megállt, megfogtam és pórázra tettem.
Nehéz igazából egy ilyen helyzet után megint elengedni, egyedül én se merem, csak ha legalább ketten visszük sétálni (bár én egyedül sose engedtem még el ezelőtt se). Lehet, téged is megnyugtatna, hogyha egyszer-kétszer elkísérne valaki sétálni. A lényeg, hogy ne arra gondolj, hogy egyszer így viselkedett, hanem arra, hogy az összes többi alkalommal meg behívható volt :)
Mennyi idős a kutya? Nálunk ilyen eset akkor volt, amikor az egyik kutyánk 7-8 hónaposan elkezdett kamaszodni és feszegette a határokat. Ő két alkalommal csinált ilyet, azóta nem történt ilyen. A másik kutyánk soha nem futott el tőlünk.
A kutyusod vagy megláthatott valamit, amire nagyon kíváncsi volt, vagy tele volt energiával, boldog volt a hó miatt és megfeledkezett magáról. Szerintem csak te ijedtél meg nagyon, ő nem akart nagyon messzire menni, csak szaladt egy kört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!