Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elaltassam a kutyámat?

Elaltassam a kutyámat?

Figyelt kérdés
Van egy 16,5 éves családtagom, egy amstaff kutyusom, az egyik mindenem! 3 éve vesetumort találtak nála, már akkor sem lehetett operálni. Eddig "jól" volt, ma viszont észrevettem, hogy 20 percig tart lefeküdnie, s közben sír a fájdalomtól.A könnyeim potyogtak. A levegőt hörögve veszi, ha lefekszik, vagy leül s néz maga elé. Viszont ma is sétáltunk s húzott, ment s akart is menni. Jó az étvágya.Ti mit tennétek?
2018. dec. 17. 22:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
#9 gondolom azert, mert a kutyus kora is kedvezőtlen tényező lenne a műtétnél.
2018. dec. 18. 00:47
 12/18 anonim ***** válasza:
92%
Ha a fájdalomcsillapító se használna,és csak a szenvedést látnám,akkor elképzelhető hogy elaltatnám.
2018. dec. 18. 03:57
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

:( nekem 15 éves volt a cicám, amikor kiújult a daganata és az orvos azt mondta, hogy nem műthető. Amikor láttam, hogy már szenved, akkor elvittem elaltatni. :( ez a legnehezebb döntés, de azt kell szem előtt tartani, hogy az állat ne szenvedjen.

Sajnálom. :(

2018. dec. 18. 08:01
 14/18 anonim ***** válasza:
48%

Meg azért sem műtenek gyakran, mert azzal is "szétszórják" a tumort. Ilyenkor lehgyakrabban műtét után mégerősebben elkezd burjánzani a rák.

A műtét a legkevésbé működő megoldás a rák kezelésben.

2018. dec. 18. 08:06
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt !

A daganat véletlenül derült ki 3 évvel ezelőtt. Babéziás lett a kutyám, készült laborviszgálat s nagyon rossz értékeket találtak, fel is hívtak miatta éjjel. Utána hasi ultrhangot is végeztek, mivel a babézia nem magyarázta a laboreltéréseket. Ott derült ki, hogy 7x14 cm-es vesét, hólyagot körülölelő daganata van. Mondta az orvosa, hogy ha most megműtenék, nem fog felépülni a kutyám. Hatalmas megterhelés lesz a szervezetének, nagyon anaemiás volt már akkor is, nem tudni, ki lehet-e egyáltalán szedni a tumort,az biztos, hogy teljes hasüreget fel kell tárni.Szóval nem vállaltuk az operációt, de egyébként az orvos is mondta, hogy ő sem vállalná, mert tudja, hogy meghalna a kutya.

Próbáltunk az elmúlt 3 évben fitten tartani, minőségi étellel etetni s nagyon szeretni, vitaminokat kapott. 9 órától van a klinika,ahova járunk, akkor felhívom az orvosát és megkérdezem, hogyan tovább... :(

2018. dec. 18. 08:31
 16/18 anonim válasza:
70%
Na?Hogyan dontottel, mi tortent a kutyussal?
2018. dec. 18. 16:46
 17/18 A kérdező kommentje:
Péntekig kaptam/kaptunk haladékot. Narkotikumokat kap, gyulladáscsökkentőket. Ha elmúlnak tőle a fájdalmai, akkor még pár hetet velünk maradhat. Ha nem segít ez sem, akkor pénteken elengedjük...
2018. dec. 19. 11:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Hogy van a kutyusod ?
2018. dec. 21. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!