Szobatisztaság javíthatósága? Képtelen vagyok megérteni a kutyámat.
Sziasztok!
4 hónapja örökbefogadtam egy csivavát, aki félig-meddig szobatiszta.
Pelenkára jár ki,legalábbis pisilni nagyjából mindig.
Na de a nagydolgot képtelen ott csinálni, hanem mellé kakil a padlóra egy fél méterrel a fürdőszobán belül.
Vagy ha nyitva van a konyha, akkor simán elsétál oda arra a szőnyegre.
Hiába volt kérve, szidva bármi, nem segített.
Hogy tudnám megtanítani, hogy a nagydolgot is a "helyére" végezze és ne a padlóra mellé?
A kutya nem macska, hogy alomra járjon!
Ha már kutyát taetasz, vedd a fáradságot, és vidd sétálni.
Kutyák nem alomra, hanem pelenkára járnak.
Hagy ne kelljen magyarázkodnom miért csinálom így.
A pontos választ még mindig keresem.
Eddig 3 évig is pont ugyanúgy járt wc-re. Nem ez a kérdés.
Sétálunk mi eleget.
Na ezért nem használunk pelenkát. A kutyának a pelenka és a szőnyeg között nincs különbség. Azzal lehet próbálkozni, hogy amikor a konyhában akarja végezni a dolgát tiltod, felkapod és átviszed a fürdőbe. De ha már pisis a pelenka akkor mellé fog szarni, ezzel max annyit tudsz csinálni, hogy sűrűn cserélgeted. De pelenkával sosem lesz teljesen szobatiszta mert azt tanítod meg neki, hogy elvégezheti bent a lakásban. Neki mind1, hogy szőnyeg, pelenka vagy járólap mindegyik bentvan.
Ha aztakarod, hogy szobatiszta legyen akkor arra szoktasd rá, hogy kint végezze el a dolgát. Panel kutyát 3x kell sétáltatni naponta, ha ez nemtetszik akkor takaríts.
Összezavarod szegényt. Így sosem lesz szobatiszta.
Ugyanis a pelenka azt jelenti a kutya számára, hogy bent is el szabad végeznie a dolgát. Úgyhogy nem fogja megérteni soha, hogy miért ne szabadna a szőnyegre kakilni.
A csivi is csak egy kutya, őt is ugyanúgy sétáltatni kell mint a nagyobb társait. A séta való arra, hogy elvégezze a dolgát, nem a lakás. Úgyhogy el kell döntened, mit szeretnél.
De a jelenlegi helyzetben sosem fogod elérni, hogy "a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon".
Úgyhogy vagy átszoktatod a kinti ürítésre/pisilésre, vagy takarítasz.
Ahogy már előttem is írta valaki, amelyik kutya bent végzi a dolgát, az nem szobatiszta. Úgyhogy kár is ezt a fogalmat használnod, nálatok nem javítani kell a "szobatisztaságot", hanem kialakítani, a 0-ról indulva.
Száz szónak is egy a vége, tehát kutyának a pelenka legalább akkora hülyeség, mint az alom lenne.
Igen, a pelenka csak addig jó, míg pici a kutya, és gyakran pisil, és míg szokatod. De később már nem jó, mert a pelenkával azt mutatod meg neki, lehet bent is pisilni.
Le kell vinned naponta inkább 4-szer is, és megtanulja.Nem szabad szidni, bántani.
Nekem 2 nagy kutyám kinti kutya már évek óta.
Most az egyiket műteni kellett, pont a nagy hideg amikor jött.Igaz hogy kint jó meleg helyük van, de a műtét után hogy lássam hogy van, hogy mellettem legyen, behoztam mindkettőt.
Soha nem voltak szobatiszták.
Mégis rögtön értették, hogy azért viszem őket ki naponta 4-szer az udvarra, hogy pisiljenek.
Már bent vannak 6.napja, de egyszer sem pisiltek, kakáltak be.Munka miatt csak 4-szer tudom kivinni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!