Szobatisztaság javíthatósága? Képtelen vagyok megérteni a kutyámat.
Sziasztok!
4 hónapja örökbefogadtam egy csivavát, aki félig-meddig szobatiszta.
Pelenkára jár ki,legalábbis pisilni nagyjából mindig.
Na de a nagydolgot képtelen ott csinálni, hanem mellé kakil a padlóra egy fél méterrel a fürdőszobán belül.
Vagy ha nyitva van a konyha, akkor simán elsétál oda arra a szőnyegre.
Hiába volt kérve, szidva bármi, nem segített.
Hogy tudnám megtanítani, hogy a nagydolgot is a "helyére" végezze és ne a padlóra mellé?
A kutyád nem szobatiszta! A szobatisztaság azt jelenti, hogy a kutya nem ürít a lakásba!
Erre pedig te nevelted! Mégis mit gondolsz, van a kutya számára különbség a pelenka és a szőnyeg közt? Vagy tud célozni a pelenkára? Ezt te rontottad el és nem fogod tudni kijavítani! Te azt tanítottad meg neki, hogy a lakásba ürítsen textíliákra.
Egyébként sosem értettem az ilyen embereket, mint te. Miféle igénytelenség kell ahhoz, hogy a kutyádat arra neveld, hogy bentre piszkítson? Vagy hogy neked az a normális, ha ott bűzölóg a lakásban órákig a végtermék? Elég undorító lehetsz. Arról nem is beszélve, hogy ha lusta van napi négyszer sétáltatni a kutyát, akkor miért nem tartasz aranyhalat?
Mert nem szobatiszta.
Szőnyeg=pelenka, kutyaaggyal.
Arra kell megtanítani, hogy csak a sétákon ürítsen, ehhez mindenféle pelenkát, átmenetileg szőnyeget is, fel kell szedni, és eleinte gyakrabban kivinni sétálni, mintha kicsi kölyök lenne.
Bent szó nélkül feltakarítani, kint örülni, dicsérni.
Köszönöm a türelmesen magyarázó válaszokat.
Megértettem, javítok az egészen.
Még egyszer köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!