Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyásként hogy viseled, ha...

Kutyásként hogy viseled, ha valaki kigúnyol vagy nem vesz komolyan, a felelős gondolkodásod, hozzáállásod miatt?

Figyelt kérdés

Én mint kutyatartó, alap, hogy tudom, hogy a csoki mérgező a kutyáknak. De eddig ezt bárkinek mondtam, szinte sose hitték el. Különösen rosszul esett, hogy ma még a saját anyám is kinevetett emiatt, vendégek előtt ráadásul. Nagyon meglepődtem, mert a szüleim nem értenek a kutyákhoz, meg úgy semmilyen állathoz sem, nekem viszont kutyám van és nem szoktak beleszólni a döntéseimbe, hogy pl. mit kaphat enni és mit nem, emiatt úgy gondoltam mindig is, hogy ők tudják, hogy én vagyok tapasztaltabb ebben a témában, és ezért elhiszik amit mondok, pl, ha valami szerintem mérgező, akkor az tényleg az is, nem csak az én "hülye agyszüleményem". De ma csalódnom kellett, kiderült, hogy valószínűleg minden egyes kutyával kapcsolatos meggyőződésemet/elvemet hülyeségnek tartják és tartották is eddig mindig, ami nagyon rosszul esik. Eddig azt hittem, azért nem szólnak bele/cáfolnak meg, mert tudják hogy igazam van, de lehet inkább csak nem mernek.

Ma történt, hogy vendégek voltak nálunk, és a végén maradt elég sok csokitorta. Az egyik vendég (maga is kutyatartó!!) induláskor viccesen megjegyezte, hogy "na legalább jut a kutyádnak is belőle". Még reagálni sem volt időm rá, mikor anyukám "vicceskedve" annyit mondott nekik, hogy "jaj hát ilyet ne is mondj, azt nem szabad adni, mert megmérgezzük a kutyát". És mindezt vidáman, nevetve mondja. Totál kigúnyolva éreztem magam. Úgy mondta mintha ez tényleg csak az én "mániám" lenne, hogy mérgező a csoki, és közben meg semmi alapja sincs.

Egy idegentől is nagyon rosszul esik, ha nem vesz komolyan egy olyan témában, amiben kettőnk közül egyértelműen én vagyok a jártasabb, de a saját szülőmtől?! Évek óta kutyázok, a sajátom is mindent megkap és nagyon jó formában van, és mégis ilyet feltételez rólam az anyukám hogy hülyeséget beszélek, és vendégek előtt is beéget? Nagyon meglepett, mert eddig még mindig úgy tűnt, hogy elhiszik amit mondok a kutyákról. Ezek szerint mégsem, csak nem akarnak vitatkozni.

A nyáron amúgy fagyizóban dolgoztam, és ott meg egy vendég kért csokis fagyit a kutyájának. És kapott is (de nem tőlem), én viszont nem bírtam ki, és beszóltam, hogy ugye tudja hogy mérgező?! Akkor is csak ki lettem gúnyolva, megalázva, mind a vevő, mind a főnököm részéről.

De az anyukámtól ez még rosszabbul esett.

Mit lehet az ilyen esetek ellen tenni? És ti hogy birkóztok meg avval, ha hasonló atrocitás ér?

2018. dec. 16. 21:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%

Családi kutya érkezésekor én is utána néztem mit ehet a kutya, engem se vettek túl komolyan, de azért a csoki, édesítő kizárását megfogadták. Mivel a leíró honlapot is megmutattam. Azért tejterméket, kenyeret, maradékokat továbbra is kap. (Szerencsére nem csak azt, reggel este kutyakaja)

Főtt csontot is csak azért nem kap, mert az előző kutyánk belebetegedett (nem halt bele)

Nemrég vettem saját kutyát, őt nem engedem majd akármivel etetni.

Amúgy szerintem hatásosabb, ha azt mondod, hogy nem tudják megemészteni. A mérgezésre legyinthetnek, hogy "jól van persze megy tőle kicsit majd a hasa? Belefér"

Engem a kutyás idegenek jobban idegesítenek, akik ott hagyják az utcán a kutyakakit és kérdezés nélkül ráengednék a 10 hetes kiskutyámra a kutyájukat (egyik külön felszólítás ellenére is-időben felvettem a kicsit) aztán ha szólok, hogy hát ezt nem, meg nem így kéne gőgösen mondják "én 3 hós koráig le se hoztam" hogy te érezd magad szarul mikor megbeszélted az orvossal, hogy szobatisztaság miatt lelehet vinni, csak ne nagyon érintkezzen kutyákkal/kakival

2018. dec. 17. 06:04
 12/17 anonim ***** válasza:
24%
Ha XD-t használsz, akkor valószínűleg mrgiscsak gyerek lehetsz.
2018. dec. 17. 07:38
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég nálunk voltak a barátaink vacsorázni.

A kutya nem jöhet be a konyhába, mikor eszünk. Ügyesen megállt a küszöbnél, nem volt semmi gond, nem hisztizett, állt és várt, ahogy kell. A barátnőm meg kb állatkínzónak nevezett, mert szegény kutya biztos szenved, és nem normális, hogy nem jöhet be, mert az ő kutyája mindig az asztal mellett van, és alig várja a lepottyanó falatokat.

Azt sem értette, miért nem kapja meg a kutya a maradékot.

Mert nálunk nem szokás, a kutya akkor már evett, és különben is érzékeny a gyomra, és sugárbam dől belőle elöl-hátul a fűszeres kaja.

Hát épp nem lettünk lehülyézve.

De nem hat meg. Pont letojom, ki mit gondol.

2018. dec. 17. 11:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha valaki kigúnyol főleg olyanért amit én tudok helyesen nem nagyon esek miatt lelki nyomorba. Inkább olyanon szoktam gondolkozni hogy érdemes e neki elmagyarazni mert ha nem hajlandó az infót befogadni és a szemellenzőt levenni akkor elkell engedni a dolgot és ráhagyni. Ha meg illetlen módon teszi akkor azon gondolkozom hogy vajon az anya kis korába miért nem adot neki 1-2 sallert mikor rászokott erre a viselkedésre, esetleg meg is kérdzem az illetőtől. Azzal semmi baj ha a másiknak más a véleménye csak véleményt cserélni lehet kulturáltan és lehet gyerekesen.
2018. dec. 17. 17:53
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a csoki mérgező a kutyára nem azt jelenti, hogy ha leesik egy kocka a földre és felkapja, akkor temetheted is. Nyilván értelmes ember nem ad olyat enni a kutyájának ami árt neki (fűszeres kaja, édes kaja stb).

Egyébként szerintem egy kicsit okoska lehetsz, azért szívatnak, mert látszik, hogy sérül az egód miatta.

Nekem is van kutyám, én etetem, csak a férjem és én adhatunk neki jutalom falatot is, ezt nálunk mindenki tiszteletben tartja, eszükbe sem jut még csak poénkodni sem ilyenekkel...

Nem tudom nálatok kié a kutya, de ha te fizeted a költségeit és te eteted, akkor le lehet fektetni a szabályokat, hogy csak te adhatsz neki enni.

2018. dec. 19. 14:47
 16/17 anonim ***** válasza:
48%

Régebben én is kiakadtam ilyesmin, velem is hasonlók történtek.

Ma már fel se veszem, kiállok az igazamért, ha fontos dologról van szó.

De apróságokért nem vitázok.

Engem azért gúnyoltak ki, mert a bajba jutott, kóbor állatokon segítettem, ma is ezt teszem bármilyen állat rászorul.Van is jópár befogadott állatom, főleg kutyák, macskák.

Mára már felvállalom, van 1-2 szavam azokhoz, akik emiatt megvetnek.El is szoktak hallgatni az értelmesebbek, a bunkókat meg le.....

2018. dec. 19. 15:51
 17/17 anonim ***** válasza:

Hasonló szitu volt már velem is.

Én nagyon odafigyelek a kutyám táplálására, mert érzékeny gyomrú.

Nyáron voltunk kerti partyn egy rokonnál, pár ismerőssel. Valahogy szóba jött a kutyatáp téma. Na hát az én kutyám prémium tápot eszik, viszonylag drágát. A rokon kutyája általa jónak vélt valami noname tápot.

Kikérték a véleményemet, hogy milyen az a táp. Mondtam, hogy nem valami jó, sok a gabona, nincs benne hús és a 20% körüli fehérje is nagyrészt növényi eredetű.

Ennyit mondtam erre meg elkezdték fikázni a kutyám, hogy "Jó, hát tudjuk, hogy a te kutyád még szarni is aranyat szarik. Ez a táp tökéletes egy NORMÁLIS kutyának"

Na köpni-nyelni nem tudtam, úgy meglepődtem.

Mikor észbekaptam, akkor gyorsan visszavágtam, hogy "Nem, de legalább nem f°sik akkorát, hogy tehénlepénynek lehetne nézni"

Erre nyilván nem tudtak mit mondani, mert az ő kutyájuk napjában 6-7x produkál ilyet a szuper tápjától.

De eléggé rosszul esett, hogy kikérték a véleményemet, aztán a kutyámat kezdték fikázni.

Utána még próbáltam érvekkel és tényekkel magyarázni nekik a dolgot, de annyit ért, mint halottnak a csók. Mikor láttam, hogy veszett ügy, nem is foglalkoztam velük többet, csak a kutyájukat sajnáltam.

Mindenesetre az ilyen emberekkel szemben nincs hatásos "módszer".

2018. dec. 19. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!