A Kutyák miért keményebbek mint a macskák? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Úgy értem hogy ha megfogok egy kistestű kutyát akkor az keményebb zömökebb mint egy hasonló méretű mcsaka. Nem hülyeségnek szántam.2010. jún. 27. 15:39
1/8 anonim válasza:
a kutyák és a macskák testfelépítése nem ugyanaz, másra vannak "kitalálva". a macskáknak könyebbnek, vékonyabnak kell lenniük az egerészéshez,fára mászáshoz. a kutyák nem másznak fára, nem kell beférniük kis lyukakba ahhoz hogy elkapják az egeret, szóval nem szorulnak rá hogy pihe könnyűek legyenek. egyébként a macskákat (ha megfigyeled) észreveheted hogy a fejükhöz van mérve. ahova a macska feje gond nélkül befér oda a teste is ha nem egy garfieldről van szó xD
2/8 anonim válasza:
Elhiszem, hogy nem hülyeségnek szántad mégis kicsit bugyuta kérdés :) (bocsi).
A macskának vadásznia kell, hogy életben maradjon. Hajlékonynak kell lennie, puha léptekkel, közelről kell elkapnia az áldozatát.
A kutyát az ember szelídítette meg azért, hogy megvédje őt és a háziállatait a különféle ragadozóktól (róka stb.). Ezért hangosan jelez, ha veszély van, megpróbálja elüldözni, majd széttépni.
Más a csontozatuk, étkezésük, foguk.
Hiába kisebb egy kutyu mint egy cicu, egyszerűen más-más ösztön hajtja őket, és ezek megéléséhez különböző fiziológiai tulajdonságokra van szükségünk.
Én így gondolom.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat ;)
2010. jún. 27. 15:56
4/8 Akiteki válasza:
Ennyi erővel egy kígyót és egy verebet is összehasonlíthatnánk.
5/8 anonim válasza:
Első: a macskának sem kell kis lyukakba beférnie az egérfogáshoz:) Viszont a kotorékebeknek igen. Ezt jól félreírtad, elképzeltem ahogy a macska bemászik az egérlyukkba:)
6/8 A kérdező kommentje:
Az uccsonak igaza van a macska nem olyan hogy bemegy az egér után megvárja amig az egér jön ki;)
2010. jún. 27. 23:26
7/8 anonim válasza:
első vagyok
akkor az én macskámmal van valami nagy probléma xD
8/8 A kérdező kommentje:
Ezt megkérdeztem egyik családtagomtól aki azt felete: "nem nyomkodni kell őket nem mindegy?" Ebben is van némi igazság:D
2010. jún. 29. 00:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!