Össze kell szedni a kutya "csomagjait" ha nincs a környéken egy kuka sem?
Pesttől kicsit távolabb lakom és olyan hülye az önkormányzat hogy nem képes egy kukát kitenni sehova. Éppen ezért én nem szoktam összeszedni a kutyám után a kakit, mert nincs kedvem több háztömbön keresztül cipelni, a nem éppen virágillatú zacskót. Össze kéne szednem így is?
És mi van ha folyós? A kutyám néha szokott fosni, biztos össze eszik valamit vagy nem tudom nem ez a lényeg. Ilyenkor hogy szedjem össze? Kapirgáljam fel vagy mi?
Többször is rám szóltak hogy szedjem össze én meg mondtam, hogyha utána megengedi hogy kidobjam a szemetesébe. Azt azért már nem, hogy képzelem hogy ilyet merek kérni. Szerintetek jogos, hogy megkérnek rá? Biztos van benne igazság, de hát így mit csináljak?
Még az a kérdés, hogyha én összeszedtem egy séta alkalmával a kakiját és csinál még egyet akkor mit csináljak? Ez egy megtörtént eset, még egyetlen egyszer sem kakilt kettőt egy sétán belül. És ezért mindig csak egy zacskót viszek. Mit csináljak ilyenkor ha rám szólnak hogy szedjem össze?
Ezek külön kérdések szóval próbáljatok meg mindegyikre válaszolni, köszönöm.
Kislapát? Azzal vagy átfordítod a cuccost földdel együtt, hogy az kerüljön alulra, vagy dobsz egy kupacot a végtermékre. Ez a módszer híg széklettel is működik, bár fagyos talajnál már aligha. :)
Amúgy vigyél magaddal "kutyasétáltatós" táskát, amibe rendszeresítesz egy halom zacsit, a lapátot, és ha összeszeded, sem kell kézben vinned, csak berakod a tatyóba.
(Egyébként lehet venni kakigyűjtő kis szütyőt, amibe belerakod a zacskózott csomagot.)
Szerintem ez ennyi...viszont soha, de soha ne hagyd ott, kérlek. Tovább rontod a kutyások renoméját.
Össze kell szedni.
Jó, be kell, hogy valljam, erdőben egy hosszú kirándulás közben volt, hogy inkább elástam. Budapesten lakom, szóval nem falu és felénk (külváros) sincs kuka, ahogy kutyafuttatóhoz is jó sokat kell gyalogolni. Buszmegálló szerencsére van, ha mázlim van, ott van kuka és a szemét sem folyik ki belőle. Úgyhogy egy tekercs zacskóval a zsebemben sétálok, ha aknázás van, felszedem, aztán van, hogy hazáig viszem, ahogy ma is. Van nálam övtáska, nem gusztusos, de abba szoktam berakni. A híg termés szívás, abból felszedek annyit, amennyit tudok, ha van nálam víz, azzal is meglocsolom, de szerencsére ritkán fordul elő.
Nem azért de néhányan úgy csinálnak, mintha egy kis kutyaszar a világ vége lenne. Lebomlik... nyilván nem etikus mások kapuja előtt otthagyni, de ha besikerül a bokor tövébe és éppen hasmenéses, nem jön el az apokalipszis... sose értettem, mikor valaki felszedi, majd a zacskóban eldobja a bokor tövébe. Hát sokkal jobb, de tényleg. Zacskóban nem fog lebomlani, ott fog díszelegni jó ideig. Aztán jó esetben valaki megunja és bedobja a saját szemetébe. Erdei kiránduláson, amikor nincs kuka, én is ott hagyom. Nem fogom 3 órán keresztül sétáltatni, 3 kutya végtermékét, mikor a bokor tövében néhány nap alatt lebomlik. Senkit se zavar. De gondolom az út közepén lévő lócitromot is illene felszedni, mégse zavar senkit (kiránduló útvonalon gyakran lovagolnak) :D aki kirándulni indul, az számol vele hogy nem steril környezetben lesz :D
Városban, parkban én is mindig felszedem.
"Nem azért de néhányan úgy csinálnak, mintha egy kis kutyaszar a világ vége lenne. "
Két pár cipőm van félredobva meg pluszban egy nyári gumi ázik, a felni rozsdásodik az esőben, harmatban, hogy ne kutyaszarosan kelljen elraknom.
Hogy más előtt otthagyják vagy a bokorban vagy a kertjükben az engem éppen nem érdekel, de hogy a kapum előtt és méghozzá rendszeresen az már vérlázító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!