Össze kell szedni a kutya "csomagjait" ha nincs a környéken egy kuka sem?
Pesttől kicsit távolabb lakom és olyan hülye az önkormányzat hogy nem képes egy kukát kitenni sehova. Éppen ezért én nem szoktam összeszedni a kutyám után a kakit, mert nincs kedvem több háztömbön keresztül cipelni, a nem éppen virágillatú zacskót. Össze kéne szednem így is?
És mi van ha folyós? A kutyám néha szokott fosni, biztos össze eszik valamit vagy nem tudom nem ez a lényeg. Ilyenkor hogy szedjem össze? Kapirgáljam fel vagy mi?
Többször is rám szóltak hogy szedjem össze én meg mondtam, hogyha utána megengedi hogy kidobjam a szemetesébe. Azt azért már nem, hogy képzelem hogy ilyet merek kérni. Szerintetek jogos, hogy megkérnek rá? Biztos van benne igazság, de hát így mit csináljak?
Még az a kérdés, hogyha én összeszedtem egy séta alkalmával a kakiját és csinál még egyet akkor mit csináljak? Ez egy megtörtént eset, még egyetlen egyszer sem kakilt kettőt egy sétán belül. És ezért mindig csak egy zacskót viszek. Mit csináljak ilyenkor ha rám szólnak hogy szedjem össze?
Ezek külön kérdések szóval próbáljatok meg mindegyikre válaszolni, köszönöm.
Én falun lakom, eddig konkrétan 2 kukával találkoztam. Ennek ellenére mindenképpen összeszedem a kutyámnak a piszkát, bármilyen is az. A zacskó száját becsomózom, egyáltalán nincs semmi szaga úgy. Van, hogy 2-3 kilométert sétálok a zacsival a kezemben. Nekünk a pórázunkon van egy csont alakú zacsi tartó. Gurigákban lehet venni, 4 guriga párszáz forint, és sosem aggódom amiatt, hogy nincs nálam zacskó.
A felelős állattartáshoz ez is hozzátartozik. Nem csak a játék, meg a jó dolgok, hanem bizony a “piszkos meló” is.
Muszáj mindent összeszedni.
Ha rád szólnak, kérsz zacsit. Ennyi. Vaagy viszel többet.
És írhatsz az önkorinak, hogy tegyen ki kukákat. Többet.
Mi egy nagyon kis suttyó falusias városkában lakunk, de MINDEN kutyafuttató mellett van kutyagumis kuka. Persze sokaknak derogál odáig elvinni a kutyát, csak leszalad vele a ház elé, odapiszkol a virágágyásba vagy a lépcsőház elé, aztán duzzog, hogy nincs kuka...
Szóval. Hol szoktatok sétálni?
Egyébként írj egy csini kis petíciót, írasd alá a környéken lakókkal, hogy nincs kuka, és helyezzen ki az önkormányzat. Semeddig se tart, és mindenki alá fogja írni.
"direkt leírtam hogy váratlan helyzet volt és még egyszer sem történt ilyen"
Mármint mi?
Én mindig viszem az egész tekercs zacskót, mert sosem lehet tudni, mi és mennyi jön a kutyából.
Nem mentség, hogy általában egyszer tojik... Ha hasmenése van, azt zsebkendővel szedem össze, amennyire lehet.
Köszönöm a válaszokat.
#13. válaszoló, ahol én lakom ott nincs kutyafuttató. Bármennyire is elvinném oda, sajnos nincs. Így aztán az utcán sétálunk, de nem csak leviszem a virágágyáshoz, hogy na tessék végezni a dolgodat, általában 1 óra a minimum séta idő. Kisebb mellékutcákon szoktunk menni, ahol nincs sok autó. Ott nincs járda csak az út mellett föld meg susnyás, aztán meg a házak. Oda szokta rakni, a növények közé. De mégegyszer megjegyzem, vigyázok hogy ne a virágoskertekbe, hanem oda ahol gondozatlan a terep.
"és olyan hülye az önkormányzat hogy nem képes egy kukát kitenni sehova. Éppen ezért én nem szoktam összeszedni a kutyám után a kakit, mert nincs kedvem több háztömbön keresztül cipelni, a nem éppen virágillatú zacskót. Össze kéne szednem így is?"
Igen.
"És mi van ha folyós? A kutyám néha szokott fosni, biztos össze eszik valamit vagy nem tudom nem ez a lényeg. Ilyenkor hogy szedjem össze? Kapirgáljam fel vagy mi?"
Ilyenkor én amennyire tudom a zacskóval föl próbálom szedni, amit meg nem tudok, arra szoktam tenni levelet, amit bokorról tépek a közelből, vagy füvet, ha az van.
"Többször is rám szóltak hogy szedjem össze én meg mondtam, hogyha utána megengedi hogy kidobjam a szemetesébe. Azt azért már nem, hogy képzelem hogy ilyet merek kérni. Szerintetek jogos, hogy megkérnek rá?"
Igen, jogos, hogy megkérnek rá.
"Még az a kérdés, hogyha én összeszedtem egy séta alkalmával a kakiját és csinál még egyet akkor mit csináljak? Ez egy megtörtént eset, még egyetlen egyszer sem kakilt kettőt egy sétán belül. És ezért mindig csak egy zacskót viszek. Mit csináljak ilyenkor ha rám szólnak hogy szedjem össze?"
Vigyél több zacskót, ez ilyen egyszerű. Az nem baj, ha nem használod el mindkettőt a sétán, de fontos, hogy kéznél legyen tartalék zacskó is. Az is előfordulhat, hogy valamiért kiszakad a zacskó, szóval kell a pótzacskó. Ez nálam alap. Én két kutyát sétáltatok, mindegyik számára minimum 2 db zacskó van nálam, de inkább több. Ugyanúgy elfér zsebben, mint az egy szem zacskó. nem is értem, ez a kérdés miért okoz problémát.
Nem helyes dolog mindenféle ürügyre hivatkozva azt mondani, hogy nem szedem össze. Én is az agglomerációban lakom, ahol nincs egy szem kuka sem, csak a buszmegállóban, és még ott sem mindben, mert van, ahol szétment, és nem pótoltál. Viszem a séta során a kezemben, ha nagy ritkán adódik alkalmam valahol, akkor kidobom. Pl. amikor a szemetet viszik aznap, és kint szoktak lenni a kukák, akkor ha még nem vitték el a szemetet, kidobom abba. De a legtöbbször vihetem, míg haza nem érünk.
Szar ügy, szó szerint, de nincs mit tenni. Én olyan helyről költöztem ide, ahol volt külön kutyás kuka, most meg ezzel kell kiegyeznem. Nem szakad le a karikagyűrű az ujjamról, számomra természetes, hogy felszedem, így legalább ha valamelyik lakó elkezd méltatlankodni nekem, mert épp mi járunk arra, akkor fel tudom neki mutatni a produktumot, hogy ne nekem mondja.
Igen, össze, mert a sok ott hagyott kakiból lesz, hogy egy elmebeteg begurul és fagyállós virslit szór el a környékén... Volt már erre példa sok helyen az elmúlt években... Én még másét is összeszedem inkább.
De a kérdésekre külön válaszolva:
1. felszeded, és megkötöd a száját. Probléma megoldva, nem fog bűzölögni.
2. Igen, amennyire tudod szed fel.
3. Igen, nyilvánvalóan alap, hogy felszeded a saját szemetedet (mivel a kutyád csinálja, ezért az a te szemeted).
4. Ne egy zacskót vigyél, hanem vigyél egy kutyakakis zacsi tekercset, elfér bárhol, és mindig lesz kéznél. Ha nincs nálad, és rád szólnak, akkor mond meg, hogy az előzőnél fogyott el, lenne-e nála esetleg egy zacskó, hoyg feltud szedni.
+1 Írj az Önkormányzatnak, esetleg más kutyásokkal közösen, hogy helyezzenek ki több szemetest. Nem csak a kutyakakira lehet hivatkozni, hanem úgy általánosan a szemétre. Na nem reagálnak, akkor facebook poszt, ne aggódj, akkor fognak egyből reagálni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!