Vélemények, tapasztalatok a következő fajtákról?
Érdekelnének a vélemények a következő fajtákról. Ti melyiket és miért tartanátok? és melyiket nem és azt miért?
-boxer
-amstaff
-doberman
-border collie
-bearded collie
igazából van kutyám (cocker)
de ezek a fajták tetszenek és kíváncsi vagyok a tapasztalt tartók/azok véleményére akik tudnak valamit a fajtákról. boxer keveréket tartottam, arról tudok néhány dolgot.
Nekem borderem van és a beardiket ismerem még. Azért van ilyen kutyám, mert illik a temperamentumomhoz, az életformámhoz, a jellememhez, pont olyan kutya, amilyennel én teljesen egy hullámhosszon vagyok. A másik három említett fajta nekem sosem lenne, egyszerűen nem szimpatikusak az ilyen típusú kutyák és nem az én jellememhez valók. Szeretek minden kutyát persze, de olyanokat nem tartanék.
Szeretem a pásztorkutyákban azt, hogy alkalmazkodóak, jól irányíthatóak, a borderben kifejezetten szeretem, hogy mindene a munka és hatalmas a megfelelni akarása. És igen, azt is szeretem benne, hogy rengeteget kell foglalkozni vele, mi tökéletesen kiegészítjük egymást. Én elunnám magam egy lusta kutyával. :D Imádom, hogy így pörög és "munkamániás". A családom és az ismerőseim már sokszor kérdezték, hogy bírok együtt élni vele, nekik ez sok. :D Nekem nem. Ha kell, tud nyugton is lenni és heverészni is persze. De sokat kell vele foglalkozni, különben lakberendezővé válik és elviselhetetlen. :D Nekem viszont ez nem akadály. Így, hogy biztosítani tudom számára a megfelelő mennyiségű szellemi és fizikai tornát, számomra egy nagyon kellemes társ.
Jó eltérőek...szóval érdekes kérdés.
A boxer , jó fajta, de egy kemény és néha harcias munkakutya, viszont gyerekekkel jól el van, szereti a családját, első kutyának nem ajánlanám.
amstaff : Csak tapasztalt kutyásnak, aki tudja mire vállalkozik, de aki ért hozzá remek őr kutyát fog kapni, én mindenesetre nem vennék. Inkább akkor már a boxer.
doberman : Hát megintcsak: inkább a boxer
border collie : állítólag a ,,legokosabb kutya" Sokat kell vele foglalkozni, lekötni, nagyon aktív fajta.
Úgy nem érdemes tartani, hogy a gazda csak reggel meg este látja.
bearded collie: Kedves barátságos szőrmók. Házőrzőnek nem való, de nagyszerű házikedvenc.
Őt ajánlanám első kutyának is, egyedüli baj talán vele a szőre, amit ápolni kell, de ez szerintem csak csekély bonyodalom. Megéri, nekem személyes kedvencem, így természetesen azt mondom, ő a legjobb választás.
Most vettem meg a harmadik dobermannomat. Ő még pici, de az előző kettőről csak jókat tudok mondani.
Ösztönösen védik a családot, de tudják ki a barát. Nálunk mindkettő imádott labdázni és bár soha sem voltak kennelbe zárva és rohangálhattak egész nap, ha meghallották a póráz csörgését, megőrültek. Imádtak sétálni, bicaj mellett futni és fürdeni ( mármint a Dunában, a fürdőkádat nagyon utálták)
Volt egy boxer barátunk. Hát az egy csuda pofa volt. Labda őrült és egy nagy bohóc. A házőrzés az ugatásban kimerült nála. Nagyon barátságos volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!