Hogy szoktattátok le a kiskutyátokat a harapdálásról?
Egy hete van nálam. Amikor játszani próbálok vele mindig "rámtámad"(birkózna). A labdázást nem nagyon szereti, inkább a kötélhúzást de utána mindig jönne újra kézre-lábra. Eleinte a nyakán a szőrt húztam amíg abba nem hagyta (nem úgy hogy fájjon neki) utána nyüszögtem de már az se zökkenti ki. Mostanában ott hagyom, nem próbálok vele tovább játszani.
Egyébként okos kutya, könnyen megtanulta az első alapparancsokat, hogy lent kell pisilni de ha nem bírja akkor is egy adott helyre. De ezzel kapcsolatba kifogytam az ötletekből.
Ezzel nekünk is sok problémánk volt. A mi kölykünk olyan brutál mód harapott, hogy elképzelhetetlen volt vele a játék vagy a simogatás.
Nálunk legjobban a figyelmenkívül hagyás jött be. Durva volt? Akkor angolosan távoztam a szobából, felültem az ágyra, mert oda nem tudott utánam jönni és ott olvastam vagy telefonoztam, amíg le nem nyugodott. Aztán elővettem egy játékot és azzal játszottunk.
Hát nem mondom, hogy gyorsan hozott eredményt, mert akkor hazudnék.
Olyan 6 hónapos kora körül kialakult benne a gátolt harapás, azóta lehet vele birkózni, bármit játszani, mert bár ráharap a kezemre, de nagyon finoman, nem fáj.
Kölyöknél ez a harapás nehezen orvosolható, ezt legjobban az idő oldja meg, ahogy komolyodik, viszont addig is erősíteni kell benne, hogy ez helytelen viselkedés, erre jó a távozásos megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!