Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért rágja a kiskutya a lábát?

Miért rágja a kiskutya a lábát?

Figyelt kérdés
Játékból harapdálja a lábát, vagy valami baja van? Gondolom nem nagyon, hogy fájjon, mert nem nyüszög csak rágcsálja. Azért van mert még fiatal és nem tudja hogy az a saját lába (meg néha a farka)?
2010. jún. 27. 12:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
az én kutyám is rágcsálja a lábát és a farkát:)semmi nincs a szőrében meg is van fürdetve:)csak játszik:)royal canin tápra térj át vagy select goldra vagy acana-ra.ezek a jók:)
2010. júl. 21. 18:57
 12/19 Toppancs ***** válasza:

Lehet hogy csak viszket neki ez nem feltétlenül jelenthet élősködőket, de lehet hogy tényleg bolhás.

Ki tudja lehet hogy játszik de én nem hiszem.

Keress könyvekben vagy valahol az interneten.

De valószínű hogy csak unatkozik.

2010. júl. 21. 20:22
 13/19 anonim ***** válasza:
Nagyon széééép kutyusod van! Sikerült kideríteni, miért rágta?
2010. júl. 21. 20:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Néha az enyém is rágja, pedig iskolás, lemozgatott, minőségi táppal etetett kutya. Elkezdi vele vakarni az arcát, aztán ráharap és kicsit a szájával is vakarja a lábát.

Azért az orvosnak mindenképpen mutasd meg, és válts tápot amint lehet.

A tenyésztős kérdésre meg a válasz: aki pedigreevel etet, és 7 hetes korában már gazdihoz ad, az szaporító. Tehát könnyen lehet idegrendszeri probléma, és ha a vegetatív idegrendszerrel van a gond, ami az automatikus folyamatokat felügyeli, akkor az kijöhet már ilyen kiskorban is.

Kérdés, hogy mennyire tűnik kórosnak a lábrágás, de ezt kezdő kutyás szerintem nehezen tudja megítélni.

2010. júl. 21. 21:08
 15/19 anonim ***** válasza:
én arra gyanakszom, hogy bolhás.
2010. júl. 21. 22:02
 16/19 anonim ***** válasza:
Nekünk törpe pincserünk volt,ő is kicsi korától kezdve rágta a lábát.Azt hittük,rühes,bolhás lehet-de semmilyen élősködője nem volt,és allergiás vagy bőrbeteg sem.Később kiderült,pincsereknél ez fajtajegy.Így a mi kiskutyánkon míg élt,tizenhat évig zokni volt a lábán,különben képes volt a lábfejét teljesen lerágni.Máltaink nem volt,de lehet,ez nála is szokás:)
2010. júl. 21. 22:12
 17/19 anonim ***** válasza:

Lilu2107

Az öncsonkítás azért elég súlyos neurózisra vall...

2010. júl. 21. 22:30
 18/19 Opheliac válasza:

Nálunk tacsi van, vakarózott állandóan a lábát még msot is rágja, az allergia meg a bolhák miatt egyszerre

Azt mondta a doki hogy gyapjúra allergiás (az volt a fekhelye)vegyük ki alóla és kölyök kutyákat csak 4-ed évente szabad csak fürdetni:)

Remélem segítettem

2010. júl. 21. 22:53
 19/19 anonim ***** válasza:

22:30

Pedig törzskönyvezett,jó szülőktől vett,jó idegrendszerű kiskutya volt.Állítólag fajtabélyeg a pincsereknél.(ahány pincseressel eddig találkoztam mind erre panaszkodott)

2010. júl. 21. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!