Mit lehet tenni a kutyákkal, ha elutazik a gazdi?
Elsősorban személyes tapasztalatokat kérnék. Ti hogy oldottátok meg a nyaralást/utazást?
Van két kutyánk, nagyon ragaszkodó, egygazdás, bizalmatlan juhászkutyák. 5 és 7 évesek. Soha nem hagytuk még magukra őket egy napra sem. Most úgy alakult, hogy jövő évben 1-2 hétre el kellene utaznunk külföldre. Nem szeretnénk őket repülőgépen utaztatni, valami más megoldást kellene találnunk.
Mennyire viseli meg a kutyát, ha panzióban tölt 1-2 hetet? Lehet, hogy hülye kérdés, de nem hiszik, hogy elhagytuk őket, ha ilyen hosszú időre valaki más gondoskodik róluk? Otthon senkire nem hagynám őket, mert ha nem vagyok ott, még a szüleim sem mernek bemenni tőlük-remek házőrzők.
Mit érdemes tenni? Panzió, vagy inkább próbáljam meg összeszoktatni őket a szüleimmel?
Lehet, hogy túlaggódom, de már azon gondolkodom, hogy lemondom az utat.
En is a szuleidhez valo szoktatast javaslom.
A panzio necces, mert a szemelyzet feltehetoen szakszeru, de ha ilyen elszeparaltan eltek, hogyan jonnenek ki a tobbi kutyaval?
Nem élünk elszeparáltan :)
Minden nap van séta, találkozunk más kutyákkal, kutyásokkal, de tipikus "mudik"- nem igazán játszanak idegen kutyákkal. Az emberekkel is elvannak, csak nem olyan "cuki vagyok, mindenkit szeretek" típusok. Viszont olyan erős bennük a területvédő ösztön, hogy otthon, a saját udvarunkba még az ismerősök sem jönnének be szívesen, ha mi nem vagyunk ott. Ha valakit beengedünk, akkor már minden oké, de a szüleimet is megugatják, ha jönnek hozzánk, pedig őket már elég jól ismerik.
Nekem egy barátnőm lakott nálunk, míg nyaralni voltam, akit kiskora óta jól ismer és szeret a kutyám.
Én a szüleidet javaslom, panziót csak legeslegvégső esetben.
Amikor mi nyaralunk, a kutyák mennek a nagyihoz “nyaralni” 😃
Az első alkalommal rettegtem, de hogy ilyen jól fog elsülni, álmomban nem gondoltam volna:) tényleg nyaralni mennek a mamámékhoz, ott van kert, akár egész nap kint lehetnek:) nagyon elkényeztetik őket olyankor, minden féle finom falat, alvás a kanapén meg amit csak el lehet képzelni...:) szerintem panzióban sok az a két hét, èn max úgy oldanám meg, hogy anyukádék elviszik panzióba aztán néhány napra haza hozzájuk.. de a legjobb az lenne, ha befogadnák őket két hétre, lehet rájuk is jó hatással lenne az új impulzus:))
Szia!
Én legtöbbször kutyákkal utazok, de ha pl olyan helyre kell mennem, ahova nem vihetem (pl nagyobb családi összejövetel :/ ) akkor panzióba szoktam adni.
A panzió nem viselte meg őket. Első alkalommal nagyon fáradtak voltak utána, de amúgy ez is normalizálódott.
A panzióst nagyon szeretik és ő is szereti őket. Ráadásul jót tesz nekik, hogy végig kutyák között lehetnek.
A panziós amúgy bármikor készenlétben áll. Pl amikor kórházba kerültem és műtöttek is riadóztathattam, hogy el kéne vinnie a kutyákat (az egyik rokonom ment át és kísérte le őket a ház elé).
Én pozitív véleménnyel vagyok a panzióval kapcsolatban és nem viseli meg szerintem a kutyusodat, ha 1-2 hetet panzióban tölt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!