Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etessem a kutyámat, ha...

Mivel etessem a kutyámat, ha minden táptól lágy a széklete?

Figyelt kérdés

Nem mondom, hogy az összeset, de nagyon sokat kipóbáltunk már. Prémium tápokról beszélek persze. Jelenleg 3 hónapja N&D tápot kap ebből halasat, illetve vaddisznósat. Platinum sem vált be.

Most az N&Dtől már egy fokkal könnyebb összeszedni utána, de még mindig nem az igazi. Ez gond lehet? Kistestű 6 éves keverék kutya. Váltogassam tovább? A másik kutyámnál teljesen bevállt, neki biztosan marad ez a táp.

Barfozni nem szeretnék. Illetve voltunk vizsgálaton, vérvételen, ott minden rendben volt (4 hónapja)

2018. dec. 5. 13:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hol olvastad, hogy a Kérdező azt írja, hogy a kutya drágább tápot eszik mint ő? Egyáltalán, hol olvastad, hogy a Kérdező kutyatápon él?

2018. dec. 5. 16:33
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

#10 kiegészítem:

...vagy a 7-es válaszoló?

2018. dec. 5. 16:35
 13/18 anonim ***** válasza:

Túl erős tápokat adsz neki. Nyilván azt nem bírja.

Az én kutyám is ilyen.

A Happy Dog Supreme a legmagasabb minőség, amit még meg tud emészteni. Minden ami ennél "prémiumabb", meghajtja.

Figyeld a tápok fehérje arányát (az analitikai összetevőkben), ne menjen 30% fölé.

2018. dec. 5. 18:23
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

-es vagyok: Mint ahogy a 11-12-es válaszoló írja, nem kutyatápon élek, magamnak nem szoktam venni, csak a kutyánknak.

Neki viszont muszáj ezt a tápot adnom. Hol csak ezt, hol más táppal keverten (most pl a FitActive Every Day MM Adult marha&alma-val)

Sok táp és étel kiesik nála, mert allergiás rá és ha azokat eszi akkor előjön a demodex atkája amiből alig tudták kikezelni. Ha huzamos ideig lágy a széklete, akkor bűzmirigy gyulladása lesz tőle és megintcsak hordhatjuk az állatorvoshoz.

Függetlenül attól, hogy ha lehetőségem van rá, nem hagyom szenvedni és inkább etetem drágább táppal, minthogy hetente-kéthetente állatorvoshoz hordjam, összességében olcsóbb is drágább táppal etetés, mint az állatorvoshoz hordozgatás.

A 14 kg-s táp több mint 2 hónapig elég neki, így 9-10 ezer 1 hónapban a tápja, ha csak azt eszi. Nem iszok, nem cigizek, nem járok nyaralni (nem bírom a meleget), nem járok étterembe (sok étterem kajájától rosszul vagyok: hányok, hasmenésem van), egyéb okok miatt főként itthon vagyok (a munkám java részét is itthonról csinálom), ennyi "káros szenvedélyem" és "szórakozásom" nekem is lehet, hogy megveszem a drága tápot a kutyánknak, amitől egészséges marad.

2018. dec. 5. 20:43
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

7es beszélek az állatorvossal, és megkérdezem javasolja e az általad mutatott tápot. Köszönöm.

Amúgy néztem az árát, és az N&D táp is ennyi, csak annyi különbséggel, hogy mivel 7 kilós a legnagyobb kiszerelés a kisszemű tápból ami maga 11500, de nekem 2 zacsival kell vennem ami 23 ezer egy hónapra, szóval én is megadom a drága tápot nekik, csak sajnos az egyiknek nem vált be. És nálunk ez / hó

Illetve szerintetek mennyi ideig van "teszt" alatt egy fajta táp? Meddig adjam a következőt, ha az sem válik be?

2018. dec. 5. 22:22
 16/18 anonim ***** válasza:
Mi is sokáig kerestünk tápot, mert az ND túl sok volt, az Acana szintén... Végül a Taste of the wildnál maradtunk, ez jó minőség és jó a széklet is.
2018. dec. 6. 08:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Az N&D termékcsaládjainak 90% magas fehérjés és zsíros tápok, burgonyával, kivéve a csökkentett gabonásak. Jó lenne tudni, hogy az N&D-n belül melyik volt az?

A Platinum Natural Iberico, ugyan optimális fehérjés, mégis a krumpli, sertés kombó sok kutyának erős szokott lenni.

A Platinumból sokkal gyomorkímélőbb a bárány/rizs receptúra. Az N&D termékcsaládja szuper, de fehérjében inkább a Quinoa termékcsaládot kellene megnézni, kiszerelésben csak kicsi van, alapvetően kistestű kutyusoknak van. Sajnos eléggé drága.

Az az igazság, hogy minden kutya egyedi. Az enyém pl. laza székletet a burgonyás tápoktól produkál, nálunk a zab, a rizs és a hüvelyesek jöhetnek szóba a tápokban. Lehet nektek is a burgonya a ludas.

Azzal nem értek egyet, hogy a rizs hígítaná a székletet, mivel általánosságban bélproblémák esetén, az állatorvosok, és a kutyás élelmezési tanácsadók is jól szétfőtt rizst és főtt húst javasolnak. A rizs gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, magas mennyiségben. A kutya így a rövid béltraktusa segítségével ebből többet tud hasznosítani, mint a burgonyából, mely szinte "csak" átmegy rajta, még előfőzve is. Viszont a burgonya ritkán allergizál, így mégis jó választás.

Nézd meg esetleg a Brit Care sima vagy mini termékcsaládját. Optimális fehérje/zsír arány, jó összetétel. Kicsit magasabb árkategória, de jó lehet nektek a Marp. Visszafogott fehérje/zsír értékek, egyfehérjés tápok, érzékeny gyomornak is megfelelnek. Nagyon jó minőséget képvisel még esetleg a Wolfsblut. Neki is sok egyfehérjés tápja van, de a fehérje-zsír arányra figyelni kell, mert nagyobb bennük a szórás.

A fehérje szerintem nálatok ne legyen több 26-28%-nál, és a zsír is maradjon 16% alatt. Arra azért figyelj, hogy ha most nagyon magas fehérjét kap, akkor csak kevéssel menj alá a következőnél, mert a nagyon nagy különbségek hirtelen, nem csak hasmenést de veseproblémákat is okozhatnak hosszú távon.

2018. dec. 6. 11:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Ha belefér a költségvetésbe ez nagyon jó:

[link]

[link]

2018. dec. 6. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!