A kutyák megérzik, hogy kivel állunk rokonságban?
Biztos, hogy éreznek valamit. Nem biztos, hogy a rokonságot, hanem a kölcsönösen belőletek jövő érzéseket.
Nekem van egy ma már 13 éves mentett kutyám, egy rajtam kívül mindenkivel szemben bizalmatlan, megszelídíthetetlen fenevad.
Amikor hozzám került rá félévre jött haza a fiam külföldről, akit azelőtt soha nem látott és szó szerint a nyakába borult. Azóta eltelt 12 év, a fiamat, akit egy évben 3x lát változatlanul imádja, ahogy engem is, de mindenki mást utál.
Nekem is volt hasonló tapasztalatom. Fiatal, még fél éves korú se volt az előző kutyám, amikor egy olyan rokonunk jött hozzánk, akit már sok-sok éve nem láttunk. Még csak nem is örömteli volt a látogatás, mert temetés miatt jött. A kiskutya viszont úgy fogadta, mint imádott családtagot. Holott egyáltalán nem viselkedett úgy mindenkivel.
Szerintem lehet, hogy valami olyan hasonló szagunk lehet, amiből fel tudnak ismerni ilyesmit. vagy nem tudom, mivel magyarázzam.
Valami lehet benne, de...........
A párom bemegy úgy, hogy nem rokon és majd minden állat elfogadja. Egy ismerőshöz először mentünk, mondta, a kutyára vigyázni, mert senki idegent nem szeret. Sokszor oda kap. Bementünk, a rám morgott, a párom leült és a kutya már is ott volt az ölében. Hasonlót, több helyen is tapasztaltunk.
Teljesen más, ha többen kimegyünk horgászni, a párom mindig jóval több halat fog, mint a többiek. Azt is kipróbáltuk, hogy másnak is ő teszi fel a csalit és akkor az is többet fogott. Valószinű, van valami illata, ami jó hatással van az állatokra.
Akkor azzal a rokonnal érdemes óvatosnak lennetek, mert negatív hullámok áradnak belőle felétek, akármilyennek is mutatja magát nektek! A kutyát nem lehet becsapni.
Szerintem a kutya a mi reakciónk alapján reagál. Eleve a testbeszédünk is árulkodhat, illetve a hangunkból is következtethet.. Akit kedvelünk, vele nyilván “csilingelősebb”, talán egy hajszálnyival magasabb, lágy a hangunk.
A párom bátyját, anyukáját, nagyszüleit nagyon szeretjük, örömmel látnak-látjuk őket. Ezt a kutya gondolom megérzi rajtunk.
Párom apukájával sokszor feszült a hangulat, vannak dolgai, amik mindkettőnk számára unszimpatikus, a kutyánk ugatja, nem szereti.Persze lehet, hogy butaságot írok, de a tapasztalataim ezek.
Szerintem is inkább azt érzi a kutya, hogy az ember hogyan viszonyul hozzá. Nem azt, hogy kinek a rokona.
Pl. mi kutyánk nem szeret minden rokont. Nem véletlen. Pont azt nem szereti, aki nem szereti az állatokat. Pedig nem bántja, de mégis érzi a kutya. És van, akit nagyon szeret, pedig semmilyen rokonságban nem állunk. De ő meg imádja az állatokat.
De a legvalószínűbb az, hogy a kutya emlékezik. Azokat megjegyzi, akik jártak hozzátok, nem úgy tekint rájuk, mint egy teljesen idegenre. És azért a legtöbb emberhez a rokonai és a barátai járnak rendszeresen, nem idegenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!