A kutyák megérzik azt, ha valaki rossz ember?
Nem lehet, hogy annak a bizonyos "rossz" embernek olyan szagú feromonjai vannak, ami taszítja a kutyát is, meg titeket is?
Az én kutyám is néha így nem tudom hogy miből választja ki azt, hogy van olyan lány/fiú akinek a nyakába ugrik, meg olyan is akinek a közelébe se akar menni, elhúzódik.
A kutya szemszögéből "rossz ember" az, aki
- őt,
- vagy gazdáját tettleg bántja.
.
Számtalan példa van arra, hogy
- a gazda véresre veri kutyáját, a kutya mégis marad nála/visszamegy hozzá, hiszen a gazda nem rossz ember, amit tett, az a falkavezér igazságos és jogos tette,
- a gazda elleni támádás esetén védi őt, hiszen a gazda jó ember, bár azért támadták meg, mert épp most bizonyosodott be, hogy alávaló sorozatgyilkos.
Nehéz más fejével, főleg egy kutyáéval gondolkodni...
Fura szaga lehetett az illetőnek, vagy a mozgása volt gyanús.
Az én kutyáim a részegekre meg az öregekre (!) ugranak. Az egyik kutyám sunnyog, ha ilyet lát, de a másik támadna, szóval nagyon észnél kell lennem. A harsányság, a túl erős testszag, a koordinálatlan vagy "támadó" mozgás (előre döntött felsőtest, lassú lépkedés) az, ami vörös posztó számukra.
De azokat is utálják, akiket én is utálok, legalább egy megugatás erejéig.
Ha a kutyák tévedhetetlenül megéreznék, hogy valaki "rossz ember"-e, sokkal könnyebb dolga lenne az igazságügyi rendszernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!