Hogyan tanítsam meg a kutyámat, hogy egy helyre piszkítson?
Én úgy csináltam, hogy mindenhonnan a lehető leggyorsabban összeszedtem az ürüléket, de a kijelölt helyen mindig hagytam 1-2 adagot, így legközelebb is ahhoz közel tojt. Ezzel a módszerrel sikerült egy kb. 4m*8m-es sávra korlátoznom ezt a tevékenyégét. Előfordul, hogy néha máshol is elengedi, de szigorúan csak az udvar szélén, azokra a területekre nem piszkít, ahol az ideje nagy részét tölti.
Eredetileg körbekerítettem neki egy homokkal feltöltött részt és oda akartam szoktatni, de ez nem jött össze, ugyanis a macskák 2 nap alatt odaszoktak, a kutya meg oda járt macskaszart zabálni, de ő nem ott végezte el a dolgát.
Az első válaszolónak, köszönöm az értelmes hozzászólást...
Egy amerikai akitáról van szó az sajna lemaradt..:P Őt nem tartom lakásban, de a homokos módszerre én is gondoltam, csak felénk is elég sok az elszaporodott kobor macska.... Na mindegy szerintem ezzel fogok én is próbálkozni.
Köszönöm a válaszokat :) További szép hétvégét nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!