Ki melyik fajtát választaná? És miért?
Esetleg személyes tapasztalatok is érdekelnènek.
Argentin dog, Amstaff, Rotwailer, Orias Snauzer.
Kis udvar van, kinti benti (de inkább benti) lenne.
4 éves lányom van (bar minden nevelésen mullik). Ès van egy Palota Pincsim jelenleg.
Köszi a válaszokat!
A Pincsim (javítom: jellegű keverékem) mentett kutya. 10eve van velem.
Fajta tisztát szeretnék! De azért köszi a tippet.
Inkább hobbi kutya lenne de lehet hogy járni fogok vele örzövedözni.
Igenyeikkel tisztában vagyok és foglalkoznék vele eleget.
Iskolába nem szándékozom vele járni...neveléssel nem hinném hogy gond lenne.
KAJ-om volt. Anyáméknak meg mindig Kaukazusik voltak, mellettük nőttem fel.
N27
A korom/nemem nem tudom mer írtam oda...bocsi.
Még annyi hogy a Snauzernek elég sok "munka" van a szőrèvel. Argentin doggal meg az az egy a "bajom" hogy.nem tul hosszú az élettartalma sajnos.
Nálunk a Rotwailernèl meg eléggé büntetnek a szajkosàr miatt (tudo h minden nagytestűre kéne).
Lányom apjának (már nem vele vagyok) Amstaffja van és nagyon megkedveltem azt a fajtát.
De még nem tudom melyiket válasszam.
Ha nagy udvarom lenne akkor KAJt vennék. De igy hogy inkább bentit szeretnék nem alkalmas tartás nekik.
Természetesen tenyésztőtől vennèk:)
Hol laksz, hogy büntetnek a szájkosár miatt?
Magyarországon csak tömegközlekedési járművön kötelező a szájkosár, vagy veszélyessé nyilvánított egyedeken.
A palota pincsid kutyákhoz szokott, jól nevelt, barátságosan viselkedik kutyákkal?
Ez is fontos, mert a leendő kiskutya, ha megnő, veszélyes lehet rá. Persze még fontosabb a kölyök nevelése, de egy már jól nevelt kutya mellett ez könnyebb.
Azt írod, őv-re járnál vele, de suliba nem. A kettő egy, legalábbis Mo.-n.
Én csak rotit. Rotik mellett nőttem fel, jelenleg is tartok egyet. Imádni való család kutya, a gyerekért oda van, szép nyugodtan el van itthon de a futatón vagy játék esetén nagyon aktív. Nyilván a nevelés nagyban befolyásolja hogy milyen családi kutya lesz egy állatból. Imádom a fajtát, szerintem gyönyörű állatok, a temperamentumuk is megfelelő számomra.
Amúgy bármelyik fajtát választod ne felejsd el hogy a leírás róluk egy általános dolog mer ez mellé párosul az egyed személyisége és a nevelés nagyon fontos a kutya mentális fejlődése terén hogy családi kutyát faragj belőle akivel bárhova bármikor nyugodtan eltud menni.
Hagyjatok mar azt a menhelyet!
Igen is vegye penzert! Sok allatbarat kihozza menhelyrol utana ugyanott vegzi az utcan!
Aldozza ra a penzet valaki, ha kutyat akar!
Rotit ajanlok, nekem is az van. Tenyesztotol.
Köszönöm a válaszokat :)
Atgondoltuk,nézegettem tenyésztőket. Cane corsot veszünk majd. 😊 Rajta a napokban gondolkodtam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!