Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Költözés miatt muszáj leadni...

Költözés miatt muszáj leadni a kutyát, de senki nem fogadja, ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Hónapok óta hirdetjük facebookon, egy menhely is megosztotta, jófogáson is fent van, de senki nem jelentkezett, a menhely sem itt sem ahova költözünk nem tudja fogadni. Pénteken el kell hagynunk a házat, ahova megyünk nem vihetjük. Mit lehet tenni?

2018. nov. 26. 08:28
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
74%

Esetleg rakd ki az Allat szererő emberek Sopron és környéke oldalra.

Ha adsz infót meg küldesz képet többet tudok segíteni!

2018. nov. 26. 23:13
 42/56 anonim ***** válasza:
54%
Ha a gazda adja le a kutyát, akkor azonnal altatható gyepin... Gratulálok, szóval neked ennyit jelent a felelősség és a kutyád. Soha a büdös életben ne legyen megint kutyád, de gyereked se! Undorító egy féreg vagy...
2018. nov. 26. 23:54
 43/56 anonim ***** válasza:
51%
Miért is ne legyen kutyája, vagy miért undorító féreg ő? Hova tegye, ha nincs hely? Egyszerűen nem szeretik a kutyákat az albérletekben. Barátnőm is egy, azaz EGY albérletet talált a macskája miatt Pesten, amúgy mehetett volna a híd alá. És Pestről beszélünk! Ők gondolom munkanélküliség miatt költöznek másik megyébe, és mikor befogadták a kutyát, szó sem volt arról, hogy egyikük munkanélküli lesz vagy költözni fog kelleni. Senki nem jós. Nyilván körbekérdezősködött,hogy van-e hely, de nem fogja a gyerekét az utcára tenni egy kutya miatt. Aki pedig egy kalap alá vesz egy kutyát egy gyerekkel, azt mélységesen meg tudom vetni.. Mert a kutya minden, csak nem egyenlő a gyerekkel. Én sajnálom a kérdezőt, de nem kell a Pokolba kívánni őt, amiért hozott egy döntést, ami sajnos nem mindenki számára kedvező. De hova menjenek, a híd alá?
2018. nov. 27. 05:05
 44/56 anonim ***** válasza:
38%

Aki irja hogy inkább a hid alá menne a kutyával az első nap után dobná a kutyát és menne melegre! Nem kellenek a nagy szavak!

Sose tudhatja senki mikor lesz ilyen helyzetben! Nem kívánom!

Én is marha nehezzen találtam kutyaval albit! De nekem nem volt határidő.

Gyereket meg ne keverje senki egy kutyával! Azért az állat stereretet sem kell tulzasba vinni!

2018. nov. 27. 07:52
 45/56 anonim ***** válasza:
54%

Gyepi..gratulálok!!

Mutasd a linket, amin hirdeted (jófogás), mert nekem gyanús, hogy hirdeted, mivel már egy másik válaszoló is kérte..De biztos elkerülte a figyelmed.

2018. nov. 27. 07:54
 46/56 anonim ***** válasza:
59%

A leggusztustalanabb dolog, hogy kidob, gyepire ad, lealtat egy kutyát, majd veszi a következőt. Majd újra a következőt. Mert amint gond lesz, a legegyszerűbb, ha megszabadul a kutyától. Gerinctelenség és igen, egy féreg az ilyen!

Már volt róla szó, ha felelősen vállalna kutyát, ilyen nem lenne! Mert a menhelyi kutyákat vissza veszik, a tenyésztő szintén magához veszi! De az ilyen alja emberek nyilván már eleve ostobán, felelőtlenül kezdik a kutyatartást.

2018. nov. 27. 08:13
 47/56 anonim ***** válasza:
78%

"Barátnőm is egy, azaz EGY albérletet talált a macskája miatt Pesten, amúgy mehetett volna a híd alá."

Érdekes, én kábé két hétig kerestem albérletet Pesten (azért csak eddig, mert baromi gyorsan választottunk, amúgy hagytunk rá majdnem két hónapot magunknak, mert úristenmacska...) Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány helyen mondták azt csípőből, hogy állat nem, még ahol nem volt benne a hirdetésben, hogy engedik, ott is azt mondták többségében, hogy nem zárják ki (személyes szimpátia nyilván), vagy hogy több kaució, vagy szerződéses egyéb kikötés mellett oké, ha nem rombolós állat. Megnézni szerintem nem is voltunk olyat, ami kifejezetten állatbarát volt, csak úgy, hogy én kérdeztem rá, lehetne-e, és konkrétan még mi válogattunk a lakások között, hogy melyikre bólintsunk rá.

Most is olyan lakásban lakunk, ahol benne volt a hirdetésben, hogy kisállat kizárt (amire jelentkeztem, ott pont nem nyilván, különben nem írtam volna a tulajnak, de több helyen megtaláltam utána). Megbeszéltük, hogy saját bútorunk van, nyugodt állat, és én kértem, hogy írjuk bele a szerződésbe, hogy a kaució X részéig felelek az általa okozott károkért. Egy pillanatig nem volt gond.

Cica előtt kutyám volt, nem is kistermetű, teljesen ugyanezek a tapasztalataim. Persze, arra lehet mondani, hogy nem most volt, azóta változott a lakáspiac, de a fenti speciel friss élmény, pár hónapja történt.

Innentől kezdve én nem tudom elfogadni az olyan gazdákat, hogy jajj nem találtunk másikat. Az állatom TÁRSAM, éppúgy nem hagyom hátra, ahogy gyerekkel se tenném csak azért, mert a legtöbb albérletben nem tolerálják a gyerekes családokat. Kisgyerekkel még nehezebb lakást találni, mint kutyával/macskával, csak szólok. Ott miért is nem merül fel...? Na ugye.

A kérdező meg itt bukta a kérdést, mert korábban még Nógrád megyében voltak, most meg Győrben akarja gyepire adni a kutyát. Ennyit erről.

2018. nov. 27. 08:43
 48/56 anonim ***** válasza:
83%
Nekem van két gyerekem, ők a legfontosabbak nekem a világon, de sosem adnám le sem a kutyámat, sem a macskámat a gyepire. Ez a legutolsó megoldás, évek óta a családotok része és így lemondasz róla? A biztos elaltatás vár rá...Nem hiszem el, hogy Győrben (megyeszékhely, egyetemi város...) nincs állatbarát albi. Nem hiszem el, hogy nincs haver, rokon, aki ÁTMENETILEG vállalná, amíg nincs más lehetőség. Sajnos nem vagyunk egyformák, éppen ezért nem való mindenkinek háziállat. Neked se, már bocsi, különben már találtál volna megoldást. Ne legyünk már szélsőségesek, a híd alatt alvás meg a tökély belvárosi albi között van egy halom átmenet.
2018. nov. 27. 11:10
 49/56 anonim ***** válasza:
86%
44 es nekem a gyerek semmivel nem fontosabb az allataimnal. eszembe se jutna egyiktol se megszabadulni. es igen, addig keresnem a lehetoseget amig meg nem talalom arra hogy a kutyamat vagy jo csalad kezebe adjam vagy velem maradjon. egyebkent lehet lepontozni, ha ugy alakulna (nem alakulhat igy , ez csak felteteles mod) a gyereket hamarabb adman intezetbe ideiglenesen mint a kutyamat akirol tudom hogy elaltatnak.
2018. nov. 28. 05:15
 50/56 anonim válasza:
35%
szorítok, hogy sikerüljön a kutyának új gazdit-befogadót találni. szerintem nem kéne bántani a kérdezőt, mert ha nem érdekelné a kutya sorsa nem próbálkozott volna már meg mindenhol és mindenkinél és még itt gyak.kérdésen is a segítséget kereste...nehéz kutyával albit találni, mi is keresünk Kecskeméten és nincs egy sem! nekem szerencsém, hogy hagyhatom anyámnál, de a szívem szakad meg érte, ha mennem kell máshova költözni és itt kell hagynom a kutyámat! és igenis nekem egyenértékű a kutyám egy gyerekkel. gyepmesternél asszem 8nap után elaltatják őket :(( de vannak fbookos csoportok akik tudnak szerintem segíteni itt Csongrád megyében is kimenekítik az elaltatás előtt a kutyákat. esetleg írj ebbe a csoportba: altatásveszélyben lévő hódmezővásárhelyi gazdikeresők oldala hogy hátha van nekik győrben ismeretségük, ők több fbookos oldallal-alapítvánnyal kapcsolatban vannak és segítőkészek. múltkor egy pesti ismerősöm kutyája miatt írtam nekik és tudtak kontakt embereket. egy próbát megér.
2018. nov. 28. 05:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!