Kóbor kutyák ellen mi a humánus megoldás?
Nem egy kutyáról van szó, hanem 6-7ről, akiket télen kint hagy a gazda egy olyan családi háznál, ahol nem túl jó a kerítés, lyukat fúrnak alatta és kint is vannak.. a fenti utcából szökdösnek le, ott sajnos sétálni sem lehet miattuk. Mi télen is kint élünk, kb 5-en vagyunk az utcában, de van egy 18 hónapos lányom és igen is zavarnak. Nekem nincsen kutyám, 3 cicát fogadtunk be, de őket nem szeretném és nem is akarom, éppen ezért sem vizet, sem kaját nem rakok eléjük. Az egyik kóbor kutyának a tulaját látásból ismerem, múltkor volt is a párom nála, de nem volt otthon, ritkán jár ki. Nincs is ezzel baj, hiszen a telek szomszédunk is így tesz a 2 bulldogját jár etetni csak az a különbség, hogy kennelben vannak, ha meg nem ér rá szól és én megetetem őket. Tarthatatlan, bejönnek a mi udvarunkra is, ma arra értünk haza, hogy bent tivornyáznak pedig aztán jó a kerítésünk csak hát ugye megoldják..
Tippeket várnék, ki mivel riasztaná el őket (gyilkos nem vagyok, így a méreg szóba sem jöhet).
1.Önkormányzatnál, jegyzőnél írásban feljelenteni az esetet, majd ők kivizsgálják, kinek a kutyája, honnan jönnek.
2.Állatvédőknél vagy állatvédők segítségével rendőrségen feljelenteni. Az ilyen magára hagyás állatkínzás, ráadásul a szomszédokat is veszélyezteti.
3.Figyelemfelkeltés: valamely kereskedelmi csatorna híradóját rájuk hívni.
4.Legyen nálad ultrahangos kutyariasztó és parika spray (hogy meg tudd védeni magad vagy a kicsit, ha valamelyik támadna vagy vadulna.)
5.Kerítést első körben ott erősítsd meg, ahol kikaparták.Esetleg rakd körbe nagyobb kövekkel apránként.
Nem akarlak elkeseríteni, de nem sokat fognak csinálni. Hasonló helyzetben voltam, senki nem segített. Sem jegyző, sem közterület felügyelő (nálunk ez az ő hatáskörük), sem állatvédők. A szomszéd, bolond bácsi kutyája naponta átjött, szedte, marta, tépte a vadonatúj kerítést, ette az én kutyám kajáját, díbolta a kertet. A bácsi nem volt büntethető, mert nem beszámítható, a rokonai magasról tettek a problémámra. A közterület felügyelő nagyon rendes volt, de nem volt jogköre, csak figyelmeztette jó sokszor. Az állatvédők még engem csesztek le, hogy olyan sovány a kutya, hát nem sajnálom? Etessem, foglalkozzak vele, mert a bácsi képtelen... El sem akartam hinni. Egy hatalmas, oltást, féreghajtást soha nem látott kutya szedte szét rendszeresen és módszeresen a miatta épített kerítést. A rendőrség azt mondta, nem az ő dolguk, nem tehetnek semmit. A megbolondulástól az mentett meg, hogy átment a harmadik szomszédba, és patkánymérget evett...
Ennek már 6 éve, de mégis, azóta is sokszor eszembe jut és bánt, hogy mit lehetett volna tenni. Sajnálom azt a fiatal kutyát, és azóta sem tudom, hogy kinek lett volna a felelőssége??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!