Késő lenne szocializálni?
6 hónaposan kaptunk egy kutyust, és pont 6 hónapja is van itt, és eddig is különös volt a viselkedése, aztán rákerestem interneten hogy mik lehetnek a kutya viselkedései, mi miatt, és rájöttem hogy nincs szocializálva. Pedig minden hétköznap elviszem sétálni, így tűnt föl hogy furcsán viselkedik, pedig volt már kutyákkal is, és csak morgott, néha odakapott, de amúgy fél is, így van a kisgyerekekkel is, az idegen emberekkel pedig nagyon agresszív, ilyen volt már mikor kaptuk, azt hittem ez így normális. mivel eddig nem voltam ilyen kutyás zseni, tegnap olvastam, viszont azt is hogy pár hónapos korugik kell őket szocializálni, amíg taníthatók. én szeretném elkezdeni az enyémnél valahogy, mert szeretném ha barátságosabb lenne, de így egy évesen megéri? vagy ilyenkor már nem érdemes? hozzátenném hogy ő az első kutyusom. és tényleg csak a jót szeretném neki
14/L

Nem késő! Csak sokat kell vele törödni.ismerem,mi 3 hónapja fogadtunk örökbe egy kutyát a másik mellé. Bár az enyém 1hét után teljesen szocializálodott. Vagyis még a gyerekekkel nekünk is gondunk van.
Ha van környéken akkor vidd el kutyasuliba,meg vannak ilyen kutyaszocializálodási napok pesten. De erről többet nem tudok. :( Ne add fel. Itt a nyár, nagyon sokat sétáálj vele,vidd a többi kutya közelébe. bár én póráz nélkül sétáltatom őket a sétáltatón és így könnyebb nekik barátkozniuk.Meg kell vele értetni ,hogy nem bántanak az emberek.Ehhez hívd el sokszor a barátaidat hozzád egy kicsit és kérd meg őket ha csak 10 percre is akkor is foglalkozzanak vele.Simogassák stb.Vagy te vidd el. Így talán sikerülni fog. :)

Szerintem nem. Kiviszed sétálni, többen mentek kutyával, játszanak, hozzászokik. Az idegenekhez is hozzá lehet szoktatni, ha foglalkozol vele, és az, hogy gyerektől fél, sajnos nem mindig sikerül leszoktatni, ugyanis ezt úgy hívják: gyerekfóbia. Az én kutyám is ilyen, de idővel hozzászokott a gyerekhez. és már nem mindegyiket morogja meg, vagy támadja meg.
Am milyen fajta a kutyád? Nekem a leírtak alapján staffinak tűnik :/ bár nemtom...

OO:14-es vagyok.
De nekünk 5 év volt mire hozzájuk szokott.
És a szerintem nem ,arra értendő, hogy szerintem nem késő. :) csak hogy félre ne értsünk semmit ...

Nem, egyáltalán nem késő.
Ha Budapesten vagy környékén laksz, szívesen segítek személyesen is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!