Vállalhatok kutyát ilyen életmód mellett, illetve szobatisztaságra szoktatásnál nem lehet egyáltalán levinni a kutyát?
Az első 2 hétben jó lenne otthon lenni vele, az egyedülléthez fokozatosan kell szoktatni, és az új hely miatt sem szerencsés magára hagyni.
A szobatisztaság kérdése azért is nehéz, mert még ha hiperokos is a kölyök, aki 2 nap alatt megérti a dolgot, egy 2-3 hónapos kutya még 4 óránként pisil.
Ha mindenképp kutyát akarsz, és 100%, hogy a jövőben, ha pl. egyetemre mész, vagy bármi változás lesz az elkövetkező 10-15 évben, gondoskodni fogsz róla, akkor én azt ajánlom, hogy vagy egy 1-2 éves fiatal kutyát vegyél magadhoz, vagy pl. nyár elején, a szünetben hozzátok el. 2-3 hónap alatt már meglesznek az alapok, és nem kell a mély vízbe dobni a kölyköz egy egész napos egyedülléttel.
Milyen kutyát?
Alapjáraton, így nem. Ha már a yorkinak sem tudod kielégíteni az igényeit (pekenkára pisiltetés nem minősül annak), akkor egy fiatal kölyök kutyussal nagyon meg fog gyűlni a bajod. Mennyi idős vagy? Általános iskolába vagy középbe jársz már? Sajnos az érettségihez közeledve arányosan jut egyre kevesebb idő minden másra, kutyára is. Nem lehetetlen, de nekem elhiheted, hogy rohadt nehéz, én harmadéves gimnazista vagyok, nem ingázok a suli és a lakhelyem között, de nagyon logisztikázni kell, hogy jusson idő a kutyára, és azt minél aktívabban töltsük ki. És felmerül a kérdés, mi lesz, ha egyetemre mész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!