Milyen fajta kutyát ajánlanátok 5 éves kislány mellé?
Figyelt kérdés
Tavasszal lesz a szülinapja (igen, még messze van) és nagyon szeretne egy kutyust. Nagy udvarunk van, kint szeretnénk majd tartani. A kérdésem az lenne, hogy milyen fajta lenne ideális egy kisgyerek mellé? Gondolkozunk örökbefogadáson is. Mi a véleményetek?
Én tenyésztőtől vennék berni pásztort/leonbergit. A golden vagy a labi nekem túl pörgős.
Ha örökbefogadáson gondolkodtok, akkor csak olyat hoznék el, amelyik ideiglenes befogadónál van. A menhelyi kutya 100 %-os fordulatot vehet, miután hazavitték, és kezdi otthon érezni magát. Pesze most le fognak pontozni, mert a menhelyi kutya az etalon.
2018. nov. 14. 10:07
12/19 anonim válasza:
Pedig a tizenegyesnek igaza van. Nem át figyelembe venni, itt, a nagy menhelyi kutya romantizálása közepette.
2018. nov. 14. 11:01
13/19 anonim válasza:
Ne az 5 éves gyerek legyen a fő választási szempont, hanem az, hogy kint akarjátok tartani. Ebben az esetben elsősorban "télálló" fajtát keressetek. Ezenkívűl a kutyát magatoknak vegyétek ne az 5 éves gyereknek, mert nektek kell majd nevelni, tanítani, sétáltatni orvoshoz hordani. Szóbajöhet a berni pásztor, újfundlandi, kuvasz. De igazából semmit nem mondtatok arról mit is szeretnétek, és hogyan tartanátok a kutyát. Így nehéz ajánlani.
2018. nov. 14. 12:44
14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a rengeteg hasznos választ! Nagy szülőkkel élünk együtt, így valaki mindig van itthon, tehát az etetés megoldott. Mi délután 4-kor érünk haza, utána tudnánk a kutyával játszani. Nagy az udvarunk, de úgy tudom sok kutyának az nem elég a nagy mozgás igénye miatt. Azt is olvastam, hogy ha a kutyával nincs eleget foglalkozva, akkor unatkozik, és egy idő után agresszívebbé válik (ez így volt leírva..) és adott esetben elszökik. Nálunk ugyan nem tudna kimenni a kerítésen, de mindenképp olyan kutyát szeretnénk, aki nem igényel napi szinten külön sétáltatást, és jól érzi magát csak a délutáni foglalkozással együtt is. Hétvégén persze jóval több idő jutna rá. Egyébként mondhatni kezdő kutyások vagyunk, nincs nagy tapasztalat mögöttünk. Volt már kutyusunk, de annak már több éve, még a kislány születése előtt volt. Sajnos meghalt, és azóta nem volt újabb kutya a háznál. Most már viszont nagyon szeretne újra egy kutyust az egész család. Egy ismerősünk a puli kutyát javasolta nekünk, mert nekik is az van. Erről mi a véleményetek?
2018. nov. 14. 15:24
15/19 anonim válasza:
Terelőkutya nem való olyasvalakinek, aki a napi sétát sem hajlandó vállalni. Ráadásul ha kintit akarsz, annak lesz baja a szőrével, nem is kevés.
2018. nov. 14. 15:33
16/19 anonim válasza:
Nézd, sétáltatni minden kutyát kell.
Foglalkozni kell vele és nem fog unatkozni. A terelő illetve Pásztor és vadasz kutyákat én nem ajánlanám, mert nagyon pörgősek.
2018. nov. 14. 16:32
17/19 anonim válasza:
Szerintem kölyköt vegyél vagy tenyésztőtől vagy memhelyről. Ismerősöm felnőttet hozott menhelyről 3 napig semmi gond nem volt vele utana megharapta a 4 éves kislanyt mikor az kilépett a házból. Ha jól van nevelve szinte bármelyik fajta jó lehet. A gyerek barát kutyák pl labradorra is vonarkozik. Ma reggel rontot a kutyámnak és nekem egy golden a saját gazdajának neki fordult csak mer udvardisz a kutya és nem foglalkoznak vele.
Arra fel kell készülni hogy magadnak veszel kutyát. Nálunk is úgy van az 5 éves gyereknek kutyája hogy az enyém de mikor ép simogatja vagy van kedve hozzá akkor az ,,övé,,.
2018. nov. 14. 20:38
18/19 anonim válasza:
Én azt mondom, amelyik nektek a legszimpatikusabb. Van egy 3 éves unokaöcsém, akinek egy labrador retrieverük van és igaz, hogy egy igazi energiabomba, de legalább a gyerek sokat tud vele játszani. Viszont, ha valamilyen nyugis, lustább, szeretgetni valóbb kutyát szeretnétek, akkor ajánlom a Basset Hound-ot.
2018. nov. 16. 21:55
19/19 anonim válasza:
Ha nincs napi séta, intenzív mozgás, akkor a terelő-es juhaszkutyakat, azaz a pulit is, most felejtsd el. Igazábol nem tudok olyan kutyát ajanlani, ami csak kinti, és alig kell vele foglalkozni, de családkompatibilis is. Valamelyikből engedjetek, vagy ne legyen kutya.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!