Kutya kézenállás trükk káros-e?
Sziasztok!
Pár napja kezdtem el tanítani a kutyámnak a kézenallast, és azon kezdtem el gondolkodni, hogy ez vajon káros-e, mivel a mellső lábait illetve a gerincét nagyobb terhelés éri. Mondjuk sok videóban láttam már ezt a trükköt, csak így elgondolkoztatott. Amúgy egy teljesen jó kondiba lévő sportos mudirol van szó aki 6 év körül van.
Ne csináltass vele ilyen hülyeségeket.
A rendellenes terhelés a gerinccsigolyák összetolódását, és a porckorongok károsodását okozhatja.
Pár hónap vagy év kérdése csak, és lesz egy gerincsérves kutyád. Ha lebénul és műtét után sem áll lábra, a vizeletét sem tudja szabályozni majd, és neked kell kinyomkodni azt vagy katéterezésre hordani őt.
Ennyit meg nem ér egy cuki trükk sem. Szerintem.
Nem 0-24 ben megy így csak a trükk erejéig...
Vigyázz rá és nem lesz baja
Köszönöm a válaszokat!
Valóban nem tervezem ezt 0-24 csináltatni vele max egy kép erejéig. Illetve rengeteg kisebb testű kutya (például Jesse a Jack russel terrier) csinálja ezt ami szerintem sokkal rosszabb rá nézve.
Nyilvan nem szeretnék én sem rosszat a kutyámnak ezért is kérdeztem erre előbb rá. :)
Egy egészséges kisebb testű kutyának a világon semmi baja nem lesz ettől a trükktől. Pláne nyilván nem minden nap órákig fogod így járatni.
Egy nj méretű kutyának persze már nagyobb gondot okozna. De csak példaként, igen sok kis/közepes testű kutya jelölget úgy, hogy mindkét hátsó lábát feldobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!