Miért morog rám?
A morgás, ugatás nem csak agresszív lehet.
(Én ha kint játszom a kertben a kutyámmal, a szomszéd rendszeresen gyanakodva néz át. Azt hiszi vadítom vagy harcoltatom.
Pedig az efféle kommunikáció a játék része. Az én kutyám mondjuk hajlamos ezen a téren túlzásokba esni, de valójában ez ártalmatlan játék.)
Tipikus kistestű-gazdi probléma.
Ha ő azt mondja, hogy ugorj, te nem azt kérdezed, hogy miért, hanem hogy milyen magasra...
Tiltsd a morgást, minden esetben. Ha pitizik, otthagyod. Ne puncsolj neki, nagyon jól tudja, hogy ő irányít.
Nem kell szólni semmit, egyszerűen kizárod a falkából ha pitizik. Ne kezdeményezz békülést, ne foglalkozz vele egy kis ideig. Parancsold a helyére határozottan, ha próbálkozik, nincs kedves hangnem, nincs simi.
Nekem nagytestű lakáskutyáim vannak, ha ők morognának rám, grabancrázás és éktelen "harag" lenne a reakcióm.
Az én kutyám morog, amikor simogatom, de ez nem agresszív morgás, inkább "mormog" jókedvében :)
Mint egy jóleső sóhaj :D
Szoktam "beszélgetni" is vele, felváltva "mmmmm"-mögünk egymásnak :D
Basszus, azért egy gazda csak tudja jókedvében dorombol a kutya - igen, dorombol, vagy dörmög a simogatástól - vagy harciasan morog!!!!
Te nem tudod eldönteni kérdező?
#Ki mondta, hogy megverem vagy buntetest szabok ra? Ez honnan jott? Istenem.
#Igen, kepzeld el tudom donteni, nem jokedvembol jottem ide fel tanacsert. Amit o csinal morgast mostanaban, az nem "öröm morgas", annak ellenere hogy o igenyli a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!