Nem jöhet be a kutya a házba és morog?
Apád rendkívül értelmes fickó lehet...
Egy 7 hónapos kutya épp abban a korban van, amikor a falkán belüli helyét tanulja és emiatt feszegeti a határokat. Nem tudom, hogy a "nevelgeti" pontosan mit takar, de ami kellene:
- sétáltatni, futtatni hogy a felesleges energiát lemozogja
- játszani vele és játék közben megtanítani neki, hogy nem haraphat (pl. ha odakap, felvisítani és elkapni a grabancát, oldalra lökni, + jó ha megtanulja hogy adja oda a szájából a játékot a kezetekbe)
- Ajtón bejövés: nálunk ez anyám heppje volt, szóval a küszöböt nem lépheti át a kutya. A lényeg, hogy ki kell alakítani a kutya fejében egy határvonalat, ami ez esetben a bejáratnál a küszöb. Először fizikailagis meg lehet ezt csinálni, én pl. ilyen gatyagumit kötöttem ki a kutyának vállmagasságban. Mentem be és ha a kutya szépen megállt a guminál akkor juti, ha átbújt, tiltás és vissza a teraszra. Egy idő után lejjebb raktam a gumit, majd le is vettem. Nagyjából 2 hétig volt fent a gumi. A kutya 9 éves és azóta se tette be a mancsát a küszöbön túlra.
Amikor hasonló korban volt a kutyánk és kezdett ivarérett lenni, neki egy olyan szokása lett hogy nem akart felengedni a lépcsőn. Párszor megfogtam a grabancánál és lehajítottam, utána félreállt és azóta sincs probléma. Ne hagyjátok hogy a fejetekre nőjön. Lassan ivartalanítani is lehet majd.
Sajnálom a kutyát, ilyen problémára csak e két alternatív megoldási lehetőség merült fel, akkor valószínűleg nem nevelitek.
Kérjetek tanácsot, kutyasuli stb...
Ismét egy példa, hogy emberi hozzánemértés miatt a kutya fog szívni.
Keressetek fel kiképzőt, ő majd segít, mert egy regényt lehetne írni arról, hogy mit nem csináltok jól.
Első körben olvass utána a családon belüli falkasorrend felállításának.
Ha morog és harap, akkor nem tisztel, nem lett neki megtanítva, hogy a családotokban, ami az ő falkája, neki hol a sorrendben a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!