10 hetes kölyök németjuhász harap játék közben, mennyire normális?
Sziasztok.
Lenne a címben leírt kutya aki állandóan csak harap de nem játékból. nagyon játékos meg minden de vagy a lábamat harapdálja, v a cipőmet v a kezemet ha épp simizem. szóval pl ha elkezdem simizni, lefekszik és engedi de 3-4másodperc után már a szájában a kezem és nem a játékos harapást csinálja. persze nem is letépni akarja..épp úgy h azért fájjon.
Lehet azért mert fogzik vagy meg kell nevelni? Ill ha nevelni kell hogy tegyem? A kutyát nem akartam aki meg igen az baszik foglalkozni vele szóval én fogok foglalkozni vele.
Illetve van egy macskánk akit utál. Ha épp a macskát simizném vagy bármi akkor odamegy hozzá de nem harapja meg v támadja csak csunyán néz rá..és ha a macska hátat fordit akkor beleakar harapni a farkába. A macska meg ugye visszatámad. Élt már együtt kutyával akkor nem volt gond..most gond van.
mi a kbszt fszt csináljak? már elnézést.
Azért csinálja, mert 10 hetes, náluk ez életkori sajátosság.
Nyilván nem kell hagyni, fentebb írták hasznos tanácsokat.
A német juhászkutya okos, sok mozgást és rengeteg figyelmet igénylő kutya, szóval készülj fel, hogy rengeteget kell majd foglalkoznod vele. Kellő figyelem, szeretet és fegyelmezés mellett ez a harapdálásos viselkedés el kell, hogy múljon. (fegyelmezést alatt ne a verésre gondolj, de tudtára kell hozni, hogy ez a viselkedés nem elfogadható, főleg nem a falkavezér ellen - aki te leszel)
Ivartalanítás: Ezt intézd el 16 hetes kora körül, ha még nem történt meg. Ekkor a legideálisabb. Amennyiben nem tenyészkutyát akarsz, csak mindenféle betegségnek (és nem utolsósorban, frusztrációnak) teszed ki az ebet. Továbbá a nem ivartalanított kutyák agresszívabbak is 100x, mint az ivartalanított kutyák.
Kaja: Ne zabáltassa össze a család a maradékkal, egyen kutyatápot, azért van. A maradékok többnyire nem azt tartalmazzák, amire egy kutyának szüksége van. Főleg nem egy fejlődő négylábúnak.
Csont(erre külön kitérek mert nekem is probléma volt - nem magam miatt, hanem a kotnyeleskedő család miatt, akik imádták nézni, ahogy rágcsálja a csontot):
Röviden: ne adj csontot a kutyának. Van direkt erre kifejlesztett kutyacsemege, aminek csont formája van, hadd rágcsálja azt.
Hosszan: Habár a kutya természetes étrendjének része a csont, ez elég sok gonddal járhat, főleg, ha baromfi csontot kap. Mindenféle bélsérülés, székrekedés, nehéz székelés (szívszorító, hogy sírva szrik a kutyád, mert az éles csontdarabok bántják)
Ha "muszáj" csontot adnod a kutyának (avagy van családtag, aki ragaszkodik hozzá[bár jobb lenne, ha nem szólna bele, ha már a te felelősséged a kutya]), akkor szabd meg, hogy csak nehezen törő, tömény csontot kapjon a kutya. (pl. marha, disznó csontok, amik "szépen" törnek, nem éles kis szilánkokká)
Macskabajok: Erre nem tudok neked mit mondani, sajnos valószínűleg el kell szeparálnod a macskát vagy valahogy össze kell szoktatni őket, ebben nincs tapasztalatom. (nagyon, nagyon nem vagyok macskás - persze ők is Isten teremtményei, de nekem kutya forever :))
Fel a fejjel kérdező, nagyon értékes kutyafajtát kaptál. :)
a prémium táp már megvan. acana classic red. az etetéssel nincs gond mert arra nagyon figyelek. nevelési tapasztalatom egy deka sincs de köszönöm a cikket azt elolvasom.
A cica ivartalanitva lesz a héten szóval kevesebbet fog eltávozni itthonról szóval mindenképp muszáj lesz hozzászoktatni őket.
A kutyákat én is jobban szeretem de a macsek a szivemhez nőt és nem igazán akarom h féljen hazajönni.
Okes koszi:)
Ma. Elvittuk setalni baratnom kutyajaval es akkor tudott viselkedni, nagyon okos volt. Viszont ahogy lecsuccsen es jatszania kene akkor bevadul a fogaval.
Remelem sikerul majd jol nevelnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!