Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jobb lenne a hám?

Jobb lenne a hám?

Figyelt kérdés

Mi már 5 éve csak nyakörvet használunk, hámmal nincs is még tapasztalatom.

Viszont a kutya idősödik és nem valami fitt már a sétánál, ezért közben rengeteget kell húzni előre. Nem szeretném már többet a nyakánál rángatni, neki sem jó, meg hát nem is érek el vele semmit. Tegnap viszont ráadtam a hámot, ami az autós utazásokhoz van, és láthatóan jobban élvezte a sétát, és én is tudtam neki fizikailag is segíteni egy kis húzással néha.

Ez viszont nem olyan jó minőségű hám, úgyhogy arra gondoltam, vehetnék ilyen k9 powerhámot, az profibb. Lenne értelme?

2018. okt. 29. 19:37
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Értem. Folyamatosan kapja a zöld kagyló port. Meg más szereket is. De ennél jobb nem lesz sose.
2018. okt. 30. 12:42
 12/16 A kérdező kommentje:

Amúgy az esetek 90%-ában azért kell húzni, mert leáll mindenhol 10 percre szaglászni, meg pisit nyalni, stb.

Férfi...:S

Szóval nem az szokott lenni, hogy fizikailag nem tud gyorsabban jönni én meg ráncigálom.

Felmerült viszont az a probléma, a hámhasználatnál, hogy viszketést okoz neki. Gondolom, mert rázza magát séta közben, amit amúgy nem szokott.

Nemrégiben egy ismerős 3 kutyáját is én sétáltattam, és mindegyik ugyanígy rázta magát a hámban séta közben. Pedig profi k9 powerhámjuk volt, az egyiknek meg normál hámja. Mi okozza ezt?

A nyakörvben nem szokta rázni magát a kutyám.

Ezért elbizonytalanodtam most, hogy vegyek-e neki hámot, mert lehet pénzkidobás lenne így. Nyilván jó minőségben gondolkodom, ami párnázott, stb.

Csak az eddigi tapasztalatok alapján bonyolultabb ráadni, viszketést okoz, és kitöri a szőrét lapocka tájékon nagyon csúnyára.

2018. nov. 5. 15:58
 13/16 anonim ***** válasza:
Mi évek óta használunk hámot, semmi baja a szőrének. Persze ez a hám formájától és anyagától is függ. És nem szabad túl szorosra húzni.
2018. nov. 5. 18:03
 14/16 anonim ***** válasza:
Évek óta használunk hámot, 2 kutyán, egyiknek se okozott viszketést.
2018. nov. 5. 18:29
 15/16 A kérdező kommentje:
tudtok küldeni fotót, a hámok típusáról?
2018. nov. 5. 18:38
 16/16 A kérdező kommentje:

Én most a norvég hámban gondolkodom, mert azt egyszerűnek tűnik ráadni (nem kell átbújtatni a lábán).

Ilyen beválhat?

Ami miatt még aggódok, hogy esőben meg hidegben szoktam ráadni kabátot, és akkor a hámot bonyolultabb lesz úgy ráadni, nem?

2018. nov. 5. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!