Nem akar enni. Kizárt, hogy beteg. Ez makacskodás lehet? Bővebben lent.
Figyelt kérdés
10 hónapos kiskutyáról van szó, eddig Orijen illetve Acana tápokat evett, elég jóizűen. Azonban kapott néha finom konzerveket, meg házi kosztot (főtt hús, rizs, répa) s most pár napja a kedvenc tápját nemigen akarja megenni. Persze tudom, hogy éhenhalni nem fog, de sajnálom :( Ez makacskodás lenne, hogy majd úgyis adok mást? Ha most elé tennék akár egy gagyi párizsit is, tudom, hogy megenné. De nem ilyenekkel szeretném táplálni.. Szóval mit tegyek, tartsak ki én is a makacsságom mellett s ne sajnáljam meg, hanem holnap este is elé teszem a tápot kb 15-20 percre s újra falni fogja egyszer? (Táppal etetők válaszait várom, nem leugatást, hogy nem kell a táp a kutyának! Köszönöm!)2010. jún. 24. 21:23
11/13 anonim válasza:
Ízesítsd a tápot pár kanálka levessel, vagy szétnyomott főtt répával csak annyit és úgy elkeverve, h ízesítsen, de ne tudja kiválogatni.
12/13 anonim válasza:
Egy ismerősnek szokott ilyen problémája lenni: amikor hazamennek a szülőkhöz a kutya gyakorlatilag folyamatosan eszik... (reggel mire a gazdi felkel már 3-4 reggelin van túl: hát éhes volt, szegényke!... aztán mire hazajönnek már többször összehányja magát a kutya annyit etetik, de ezt nem lehet megértetni az öregekkel...)
Utána itthon napokig nem hajlandó a tápot enni (mégha látszik is rajta az éhség), szóval olyankor van majdnem 1 egész hét amikor szinte egyáltalán nem eszik és nincs semmi baja...
13/13 anonim válasza:
a konzervben és társaiban ízfokozók vannak, amik nyilván sokkal jobbanízlenek neki mint a prémium tápok. valószínűleg ezért nem eszi. én nem hagynám magam. ma is tedd elé a tápot 20-30perc, ha nem eszi meg elveszed előle és pont. idővel rájön hogy nincs más és válogatás nélkül meg fogja enni! kitartást egy ismerősöm kutyája napokig nem evett,de azóta válogatás nélkül megeszik mindent. azért figyelni kell rá, ha napokig nem eszik lehet jobb lenne egy vizsgálat hogy miért nem eszik. lehet valami baja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!