A lányom meg van örülve az Akita kutyáért ( Hacsi a leghüségesebb társ), mit kell rola tudni mielött beszerezzük,? tudom Japán kutya, de egy kertesházba mire lenne szüksége? Tehát érdemes gondolkodni rola h beszerezzük?
Sajnos egy film igencsak divatba tud hozni egy fajtát.
Inkább menjetek el egy tenyésztőhöz érdeklődni, megnézni a kutyáikat, hogy biztosan ilyen kutyát szeretne a gyerek?
Kemény, akaratos, nem könnyen kezelhető kutya. Mindamellett hogy okos, nagyon ravasz és makacs kutya. Valóban még a saját fajtatársaival is sokszor konfliktusba kerül. Két kant biztosan nem mernék együtt tartani. Felnőtt korában biztosan át akarja venni az irányítást a németjuhász felett, kérdés, hogy ő ezt mennyire hagyja.
Szerintem keressétek meg a fajtaklubot és érdeklődjetek a tenyésztők felől. [link] Maga az elnök is japán akitát tenyészt, biztosan sok hasznosat fog elmondani. Fel lehet hívni, szívesen mesél a fajtáról.
Abszolút nem az én dolgom, nem is akarok beleszólni a gyereknevelésbe, de nem értem miért kéne mindent megkapnia a lányodnak amit akar? Csak a saját példámból kiindulva, én is imádom a kutyákat, világéletemben imádtam, mégis egyszerre csak egy kutyánk volt, pedig könyörögtem mindenféle kutyáért, évekig az alaszkai malamutért voltam megőrülve, aztán pedig a német juhászért, majd jött a szetter mánia. Ha ezt mind megadták volna nekem, lett volna vagy 5 kutyánk.
Szóval szerintem csak akkor vágjatok ebbe bele, ha te is ugyanúgy akarod. Meg azt tudod, hogy egy rendes tenyésztőnél olyan 80ezer körül kezdődnek a kiskutyák?
Nem ! Nem jol,értelmezed, mert lehet én sem irtam jol le !! Nem a lányom kap meg mindent !!
Vol 1 film amit megelözött h szeretnénk még egy kutyát !!
Mindenki ( 4 en vagyunk )!
Nem kell mindent félre értelmezni, végülis egy kérdésbe nem kell leirnom az egész életemet !
Az árakkal tisztába vagyok, itt ép a ktya fajtájával, meg a tulajdonásgával nem voltam tisztába ! Ezért tettem fel a kérdést !
A németjuhészunk sem 5 ezer ft volt 7 éve. tehát valahol az árakkal tisztába vagyok.
Nekem nincs akitám, de egy ismerősömnek kettő is van. Nagyon nehezem kezelhető kutyák és szinte a fejére nőttek már. Ez gondolom az ő hibája, mert nem volt tisztában a vásárlásukkor, hogy mire vállalkozik. Ezen kívül elég domináns fajta, tehát érdemes az ivartalanításon gondolkodni és a kutyasuli is erősen javasolt. A németjuhászod is ivartalanítva van?
Egyébként bármilyen választ is kapsz itt, mindenképpen tenyésztőkkel javasolt konzultálnod, ők a szakemberek, ők ismerik jobban a fajtát.
Nem tűr meg más kutyát maga mellett, a nj-t meg fogja ölni ahogy ivarérett lesz, mert pont erőben is erősebb kb.
Továbbá nehezen kezelhető, nagyon domináns, makacs, igazi szökőművész, nem behívható sétákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!