Spánielek nem túl nőknek való kutyusok? Nem férfihoz valóak?
Felénk fiatalabb és idősebb nőknél látom. Bár erre a férfiak nem is igazán sétáltatnak kutyát, max a párjukkal. De ha már ennél tartunk, erre a férfiak főleg kis-közép termetű kutyákat sétáltatnak, na és akkor mi van? Szerintem ez a nő-férfi fajta dolog még mindig baromság.
Nekem lány létemre az álomfajtáim az orosz fekete terrier és a malinois, most szégyellnem kéne magam? Vagy ne tartsak ilyen fajtát mert pfujj, férfiakhoz jobban illik? Badarság.
Nincs olyan, hogy férfiakanak vagy nőknek való kutya... ismerek férfit yorkival, spániellel, uszkárral, havanessel. És ismerek nőt pitbullal és óriás schnauzerrel is. A személyisége alapján válassz kutyát. Ha férfi vagy és spánieled van, nincs mit szégyelni.
Egyébként talán a szőrük miatt terjedt, hogy ezek "lánykutyák". Mármint a sok gondozást igényel a bundájuk (nyírás, trimmelés, naponta fésülés stb) és a nők általában jobban szeretnek ilyesmivel foglalkozni. Általában. Itt vagyok én ellenpéldának, nőként, aki pont emiatt csak rövidszőrű kutyákat tart, mert semmi kedvem nem lenne minden egyes séta után a beleragadt dolgokat szedegetni a bundájukból, saras időben séta után fürdetni, vagy kutyakozmetikába járni velük. Rövidszőrűt csak áttörlöm egy ronggyal és máris csillog-villog. Szóval ezt az adott ember személyisége fogja eldönteni.
Személyes véleményem szerint a spánielek "uniszex" kutyák. Vagyis nekem néhány férfi ismerősöm, akinek spancija van, és egyáltalán nem az az első gondolatom amikor meglátom őket, hogy "Jézus, ez annyira nevetséges" . Szerintem nem csak nőknek valóak.
Egyébként írtóra összeillenek az ismerősömék. Az ő kutyája számomra meg kifejezetten fiús, mert elég határozott egy kutya, mind jellemben, mind küllemben egy robosztusabb eb.
Ha neked a spánielek tetszenek, akkor nyugodtan vegyél spánielt, ne azzal foglalkozz, hogy fiús vagy lányos kutya.
Láttam már full kigyúrt pasit csivavával a hóna alatt.
Felénk van egy nagy rocker csávó, nem nőies egyáltalán ;)
már a többedik spánieljét "fogyassza", nagy rajongója a fajtának. Nem függ nemtől, hogy kinek milyen kutya való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!