A spánielek (angol cocker spániel) tényleg megbolondulnak idős korukra?
Ugye csak egy buta városi legenda? Gyerekként megharapott egy spániel, és akkor hallottam hogy idős korukra bekattannak, ezt azóta is több ember állítja. Szeretném hinni hogy csak buta kitaláció. Egyébként egy 1 év körüli mentett spániel keverékem van, imádom a fajtát :)
Kérem csak az válaszoljon akinek van tapasztalata, légbőlkapott infók nem érdekelnek. Köszönöm.
Nekem fekete spánielem volt. 15 évig élt :)! Nagyon jóságos kutya volt,kitűnő nyomkereső,vadász. Megölte még a sünt is.. Egyáltalán nem bolondult meg.
Viszont megvakult és megsüketült 10 éves kora után fokozatosan. Elaludt a napon pl. Nagyon figyelni kellett rá,vigyázni...hogy igyon eleget,hogy bemenjen az árnyékba...kicsit olyan demens öregapó szindrómája lett. De: 0% agresszivitással! Mondom: jóságos öregapó volt. 12 éves koromban kaptam pár hetesen...27 voltam,mikor elpusztult végelgyengülésben. Nagyon szerettem, az első kutyám volt.
(Azóta is csak fekete kutyám van,jelenleg egy mudi kan).
Nekem aranyszínű spániel kanom volt, 14,5 évesen kellett elaltatni daganatok miatt.
Nem őrült meg egyáltalán, de mindig is kemény kutya volt, nagyon domináns, erős akaratú. Utolsó napjaiig aktív, nagy mozgásigényű. Az emberek csak azt látták, hogy jaj de cuki spani, selymes fülű stb, hát nem, ő egy kemény kutya volt. Ugyanakkor lehetett kezelni, megfelelő hozzáállással, határozottan, de nem erőszakosan. Nagyon fegyelmezett kutya volt, és (nekem) mindig engedelmes.
Mástól is hallottam már, hogy "idős korára megőrül a spániel", és "csak az arany", de én a limitált tapasztalatom alapján (egyszer volt spánielem, s ha rajtam áll, nem is lesz többet) azt tudom mondani, hogy nem így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!