Falkavezérség? Kutyanevelés?
Figyelt kérdés
Van egy 8 hetes kutyusom, és majd szépen lassan azért szeretném megnevelni, illetve bebizonyítani neki, hogy én vagyok a falkavezér és nem ő! :)
Tudtok erre tippeket? Eddig olyat hallottam, hogy ne jöjjön be előttem az ajtón, ha majd sétáltatásról jövünk haza, illetve egyek előtte (nagyon közel) valamit anélkül, hogy belekóstolhatna és utána adjak neki kicsit.
2010. jún. 24. 18:46
1/5 anonim válasza:
Ez hogy ne menjen elötted be az ajtón meg ilyesmik, nem ezeken van a hangsúly. Hanem például sétáltatod pórázon ne engedd magad elött menni(vagy hogy húzzon)csak melletted. Ha nem ezt teszi akk indulj el vele a másik irányba, hogy tudja ki dönti el, hogy merre menjetek. Én pl az enyémmel anno megküzdöttem mivel felszokott a kanapéra és ha vendégek jöttek mordult rájuk, hogy ne üljenek le. Ekkor adtam neki egy "pofont" leküldtem az kanapéról és lefektettem a szőnyegére(2-3 szor kellett csak megcsinálnom:))Az meg alap, hogy nem megy oda senkihez kaját csenni(itt elötte ettem de elöte leültettem. Ha 1 percig kibírta hogy nem ugrik fel rám kapott egy jutalomfalatot. A vicc az, hogy ezek 2-3 napot vesznek igánybe és működik:D). Én jutalmazássokkal értem el ezeket.(jutalomfalatok)
2/5 anonim 

válasza:

Itt minden hasznos tanácsot elolvashatsz egy könyvben: www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia
3/5 anonim 

válasza:

Érdekes az én kutyáim mindig előttem mennek a sétán, pórázon és ha el is vannak engedve. Mégis én vagyok a főnök. Ilyen butaságot még ne is hallottam. :) A kutyának az nem élet hogy lábnálkövetésben sétál mint egy katona. Nem ettől fog tisztelni.
4/5 anonim válasza:
Én ezzel annyira nem értek egyet. Kertes házba vagyunk kirohangálhatja magát, de mikor pl meglátogatom a szüleimet(kutyástul, pár napot ott alszok mivel messze laknak). Ilyenkor mikor leviszem sétálni az én kutyám nem szeli át az utcát, ami városba elég gyakori jelenség, hogy 5-6 méterre cikál a kutya aki meg jön kerülje ki. Szépen jön mellettem és ha elértünk a kutyafuttatóra, ott már ő is rohangál fel alá, de ott nem zavar senkit. A másik pl az ilyen antiszociális(nem tudom másképp kifejezni) kutyák akik odamennek a másikhoz morognak kergetik a kutyát és nem tudja magához hívni na az a kedvencem...
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Biztos hasznukat fogom venni! :)
még jöhetnek azért tanácsok! :)
2010. jún. 25. 13:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!