Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell kistestű kutyát...

Hogyan kell kistestű kutyát szakszerűen megvédeni a szabadon kóborló nagyoktól?

Figyelt kérdés

Mindenki azt mondja, hogy ne kapdosd fel, ne vedd ölbe. Meg minden kutyatulaj azt mondja, hogy “jaj, az enyém nem bánt, nem kell félni tőle”. Hát de én pedig félek, és féltem a kutyámat, sokszor megtörténik, hogy “az enyém nem bánt” egy harapással kivégzi a kisebbet.

És ehhez hozzájön, hogy az ő kutyája van szabadon, az övé jön oda molesztálni minket, az enyém pórázon van, igyekszik kikerülni ezeket a háznyi méreti cukikákat, de nem tudja, mert én -szabályokat betartva- pórázon tartom. Szóval? Csak álljak és reménykedjek, vagy mit vártok, nagytestű, szabadon sétáltatott kutyák gazdái?

2018. okt. 20. 11:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem roti-németjuhász keverékem van, és volt olyan, hogy egy nagy, de fiatal kuvasz futott felénk. Nemhogy póráz nem volt náluk, de nyakörv sem volt a kutyán.

Láthatóan nem bántani jött, érdeklődött, talán játszótársra vágyott.

Az én kutyám viszont nem igazán szereti a többi kutyát. Inkább ignorálja, de lehet, hogy megunta volna, ha a másik nekiáll "bosszantani", plusz engem is védene, ha - akár csak játékból - rám ugrana.

Én beparancsoltam a kutyámat a hátam mögé, és kiabáltam a másik kutyának, hogy menjen el.

A nő kicsit cirkuszolt, hogy csak játszana, de visszahívta nagy nehezen a kutyát.

Végül ki is fakadtam, hogy miért nincs nála nyakörv és póráz.

Válasz: "Itt lakunk 5 percre, nem gondoltam volna hogy ide kéne"

Ez egy gyümölcsösben történt, nem nagyon járnak arra. Mi is mellette lakunk, mégis van nálam felszerelés.

2018. okt. 20. 14:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk pont fordítva van. Mentett kutyám a 8 kilójával félelem agresszív. Ha sétalunk (mindíg pórázon van) és odarohan egy kutya akkor muszáj felkapnom különben simán pofán is harapja a másik kutyát. Persze mindíg odaszólnak, hogy jajj hagyja csak, nem bánt. Én meg elmagyarázom, hogy az enyém viszont sajnos igen. Jó nyilván nem okozna komolyabb sérülést de akkor sem szeretném ha amiatt sérülne meg egy kutya, mert a gazdája nem hívja vissza. Szóval én folyamatosan kapkodom a kis szarost.
2018. okt. 20. 14:27
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Mostanában terjed el a sárga szalagozás. Köss a pórázra egy jól látható sárga szalagot/kendőt, ezt azt jelzi, hogy a te kutyádhoz ne engedjék oda a másik kutyákat, mert beteg/tanulás alatt áll/agresszív/félős, vagy akármi. Ha ezt ismerik, illene megfogni a kutyájukat.
2018. okt. 21. 10:55
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz kezdeményezés, sőt!

De amíg --mifelénk is-- néhány ebtartónak az is tök új infó, hogy fel kéne szedni a szerencsecuccot, amibe legközelebb még ő sem szeretne belelépni, addig hosszú az út ahhoz, hogy tudják: nem a póráz vagy a kutya "cicomájához" díszlet, ami lát. (már ha figyel egyáltalán)

Országos, mindenkihez eljutó kampányt kéne indítani, hogy az is értse a "jelet", aki kutyás, az is, aki nem.

Ugyanis sokszor nyerő lenne, ha némelyik ebtől a másik, épp elhaladó is tartja a távolságot, nem csak a másik "kutyás".

Azokra a "jajjdearanyos, megsimogathatom?"-féle népekre gondolok, akik nem várják meg a gazdi intését, már ugranak is a kutya nyakába--aztán nekik legnagyobb az arcuk, mikor a halál aszára küldik a kutyát, gazdástul, mindenestül.

Ha csupán mi, kutyások értjük a jelet, az nagyon kevés--bár kezdetnek az se lenne rossz....

2018. okt. 21. 11:36
 15/15 anonim ***** válasza:
0%
Rakj rá szöges és nyakörvet, az véd valamennyit.
2020. aug. 24. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!