Miért csinálja ezt? Ez most azt jelenti hogy ő a falkavezér?

Ezzel mi a gond?
Valószinűleg az u.tesóddal kapcsolatosan érzett valamit és ezért ugatatta meg,az már nem túl normális,hogy a parancsodra se hallgatott el,de valószinűleg védeni próbált.
A pisilés már miért ne lenne normális?Te nem szoktál??
A kutya megjelöli a helyet,hogy ő itt már járt.
A hempergés pedig normális,a vadászkutyák azért is hemperegnek,hogy szagot nyerjenek maguknak,hogy az 'áldozat-állat' ne érezze meg a szagát.
Van aki azt mondja,hogy csak 'fürdik',de az első álitás az biztos,hogy igaz.
Más gond nincs vele?Egyébként hallgat rád?Nem kapott még meg téged?
Szerintem nincs vele nagyobb gond,a tüzelést meg felejtsd.

Így van, a pisilés/jelölgetés annak a jele, hogy szépen-lassan ivaréretté válik. De a tüzelés egy nagy baromság, semmi köze ezeknek a tüzeléshez!
Az én szuka kutyusom is kb. ennyi idősen kezdett minden egyes fűszálat lepisilni, de ez tök természetes, nem csak a kan kutyák csinálják.
A fűben hempergést is csinálta. Ha azt látod, hogy egy konkrét ponton csinálja, és úgy, hogy először a nyakát dörzsöli oda, akkor talált magának valami jó rohadt büdös dolgot:) Ez lehet egy pici állattetem, rovar, földigiliszta, stb, de az én kutyám ilyen idősen rendszeresen belefeküdt az állati ürülékekbe is. Általában macskáéba, de szerencsére arról leszokott, mondjuk amiatt le is ordítottam a szőrt a fejéről. Bántani nem bántottam, de nagyon mérges voltam, amikor belevágta magát a kakiba, és kisikálni alig bírtam a sz*rból... A kutyák így veszik föl a szagokat.
Az meg, hogy megugatta az unokatesódat...saját területének érzi a házatokat. De ezt is csinálta 1-másfél éves koráig a kutyám:)
Lassan abban a korban lesz a kutyád, amit az embereknél kamaszkornak neveznek:) És lehet, hogy furán hangzik, de ilyenkor az ő személyiségük is változik. Nekem terrierem van, ami egyébként is egy makacs fajta, hát ne tudd meg, hogy egy éves kora körül milyen dackorszakot éltem meg vele:) Iszonyatosan szófogadó és okos kutya, soha nincs pórázon, de akkor egyszer volt egy napja, amikor megmakacsolta magát, és nem akart feljönni a sétából. 2 órán keresztül ültem a lakásunk előtt a padkán, és a kutyám mászkált a fűben, ha mondtam, hogy "menjünk már föl" akkor elrohant tőlem, de mindig csak pár méterre, épp csak annyira, hogy még véletlenül se tudjam megfogni. Végső kétségbeesésemben anyukámat hívtam le, amikor őt meglátta, odafutott örömében. Na akkor odamentem, és kapott 2 pacsit a fenekére, de az nagyon kellett, szerintem akkor tanulta meg, hogy mi a rend:) Azóta soha sem kellett őt így fegyelmezni, és nagyon nagyon jó természetű kutya.
Szóval ezek tök általános dolgok, nem a falkavezérség jele, de ha meg akarod őrizni a kutya fölött álló pozíciódat, akkor olvasd el Jan Fennek kutyapszichológia c. könyvét. Ha azt betartod, akkor falkavezérnek fog tekinteni. Sok sikert!

Előző vagyok, elírtam a könyv szerzőjét:
Jan Fennel: Kutyapszichológia

Még mindig előző vagyok, remélem nem én voltam a bunkó:(
Tény, hogy a kutyád kezd ivaréretté válni, de a tüzelésig még van pár hónapod hátra.
És szerintem nem olyan nagy probléma, hogy nem akarta abbahagyni az ugatást, amikor rászóltál. Idővel ezt is megtanulja, ilyenkor mond neki, hogy csönd, guggolj le hozzá, tereld el a figyelmét. Ha látod, hogy újra ugatni akar, megint mond, hogy csönd.
Egyébként meg kutya, bakker, ha valami nem tetszik neki mit csináljon?
Semmi baj a kutyusoddal, nevelgsd szépen, és minden a legnagyobb rendben lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!