Milyen titulussal/névvel/megszólítással ismer Titeket a kutyátok?
Figyelt kérdés
Pl ha azt mondják a kutyáimnak hogy Gazdi, akkor jönnek hozzám, de az Anya vagy a saját nevem hallatán csak néznek maguk elé.
Titeket hogy ismer a kutya? Gazdi? Anya/Apa? A keresztneveteken? Főnök? Vagy hogyan?
2018. okt. 15. 19:31
2/7 anonim válasza:
Én Ide vagyok, párom Oda. Komolyan. :D
Ha én mondom a két kutyának, hogy pl. vidd Oda a lasztit, vagy menj Oda, rögtön vágtatnak a páromhoz. Ha ő mondja, hogy menjetek Ide, jönnek hozzám.
Érdekes, de valahogy kialakult. :)
3/7 anonim válasza:
Gyere ide. Egyébként meg semmi titulusom nincs. Magamat soha nem nevezem meg. Mint előző írta, ha az akarom hogy máshova menjen, akkor "Menj oda" és mutatom, hova. Egyszerűen, a kutya felismeri a hangom és onnan tudja, hogy én vagyok, nem a szomszéd. Először a nevét mondom, hogy tudja, hogy hozzá beszélek, nem a másik kutyához, majd mondom, hogy mit akarok tőle.
4/7 anonim válasza:
Én megtanítottam neki a párom nevét. Amikor sétáltattam, és meg volt beszélve a párommal, hogy találkozunk a parkban, mindig mondtam a kutyámnak, hogy "ott a Xy". Pár alkalom után megtanulta, és amikor ezt mondom neki, mindig össze-vissza néz, és keresi, amikor pedig észreveszi, akkor húzni kezd, meg ugrálni. Amikor itthon vagyunk, és akkor mondom neki, hogy ott a Xy, akkor értetlenül néz rám, körülnéz, de nem érti, hogy mit akarok tőle, miközben Xy ott áll mellette. Valószínűleg ahhoz sikerült társítania, hogy mindjárt megérkezik valaki, akit ismer.
5/7 anonim válasza:
Tudja a keresztnevem. Ha a családtagok mondják, felkel és elkezd keresni.
6/7 anonim válasza:
Tudja a becenevem.
em igazán az én kutyám, nagyszüleimnél él (~650 km-re) de én vagyok a "kedvence" :)
Amikor nagymamám mondja neki, hogy "jön XY!" akkor elkezd nyüszögni, sírni, ugrálni, és strázsál a kapunál.
Még a "gazdád" szót is ismeri ("Hol a gazdád?")
7/7 anonim válasza:
Férjemet keresztneve alapján, én gazdi vagyok, vagy ha a szomszéd jön és nem szól a csengő, akkor szólj anyádnak. :D Két három embert még a baráti társaságból szintén keresztnevük alapján. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!