A lazacolajat mivel kell helyettesíteni 8 hetenként?
Hallottam, hogy nem szabad csak 8 héten át adni, mert gátolja az A-vitamin felszívódást (ha jól emlékszem) és 8 hetrenként kell egy 8 hetes szünetet tartani amikor más fajta olajat kap...
De milyet kell neki adni olyankor?
Annyi féle van, kendermagolaj, lenmagolaj, stb.
E-vitamint, nem az A-vitamint. Ha egészséges a kutya, akkor egyáltalán nem szükséges másféle olajat adni neki a szünetben, mivel bőven elég bőrnek-szőrnek időnként kúraszerűen a lazacolaj. Ha valami speciális okból mégis szükséges neki, akkor attól függ, mi miatt. Omega zsírsavtartalma a lenmagolajnak nagyon magas, tehát ha emiatt adod a lazacolajat, akkor ezzel lehet próbát tenned.
Nekem személyes tapasztalatom az volt, hogy a növényi olajoknak nem igazán éreztem semmi jótékony hatását, de ahány kutya, annyiféleképpen reagálhatnak.
Köszi a választ és a helyesbítést!
A szőre miatt szeretnék adni neki lazacolajat, mivel hullik és pl. a fülén kopaszodik (elvileg nincs semmi rüh, atka, stb. mivel volt orvosnál), meg ilyenek.
Jó lenne, ha gyorsabban túllennénk a vedlési időszakokon, elméletileg ezekre jó a lazacolaj.
Gondolom az omega 3-6 miatt.
Viszont az E-vitamin felszívódást mi az ami gátolja? Konkrétan az omega zsírsavak, vagy a lazacolajban valami más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!