Ivartalanitott kan kutyamrol mikor vehetem le a gallert? Esetleg valamivel tudom helyettesíteni?
Én már rég leszedtem volna róla.
Az enyém nem is kapott ilyet annak idején, de nem is nyúlt magához, egyszer sem. Adtam neki normálisan fájdalom csillapítót, meg levolt kötözve a vágás.
Ha nagy műanyag tölcsért kaptatok, akkor azt helyettesítheted felfújható gallérral. Állatorvosnál, -patikában tudod megvenni pár ezer forintért, ezt is több méretben árulják. Kevésbé zavarja a kutyát, nem akad fenn mindenen.
Egyébként simán megszokja a mostanit is, nyugi.
Ha nem piszkálja, akkor ne rakd rá, ez a te felelősséged, minden esetre én nem kockáztatnék. Ha vele vagy, esetleg sétáltok, és le tudod tiltani róla, vagy elterelni a figyelmét, akkor nyugodtan vedd le róla.
Viszont ha nincs felügyelet alatt a kutya, nem hagynám magára tölcsér nélkül. Kibírja ezt a tíz napot valahogy...szeretni nem fogja, de megtanulja elviselni, ne aggódj.
Esetleg vehetsz idős kutyusoknak való pelust (tépőzárasat). A sebe is tiszta marad, nem fülled be, és nem is éri el a sebet.
Mi első naptól ezt raktuk rá. Napközben felügyelet alatt, és séta alatt nem volt rajta. Mi holnap tudunk megszabadulni a pelustól az utolsó kontroll után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!